Krka in Helios stežka do prednosti

Foto: KK Krka/Facebook
Foto: KK Krka/Facebook
Košarkarji Krke so na prvi tekmi četrtfinala ugnali Šenčur (78:74), košarkarji Heliosa pa Rogaško (68:63). Obe tekmi sta se končali z napeto končnico.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Krke so uspešno začeli četrtfinalno serijo na dve zmagi proti Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi. Pred svojimi gledalci so zmagali z 78:74, tako da si lahko mesto med štirimi najboljšimi ekipami zagotovijo že v soboto, ko se bosta ekipi na Gorenjskem srečali ob 20. uri. V primeru izenačenja skupnega rezultata je tretje tekma predvidena za 17. maja.

Novomeščani so do zmage prišli šele v zadnjih petih minutah. Pred tem so bili varovanci Ernesta Novaka tisti, ki so narekovali ritem igre in nadzorovali gibanje rezultata na semaforju. V uvodu so povedli s 16:2, po treh četrtinah igre pa so bili ob več kot 60-odstotnem metu iz igre še vedno v prednosti 65:60.

Gostitelji so do izenačenja prišli v 35. minuti (68:68), odločitev o zmagovalcu pa je padla je v zadnjih treh minutah, ko sta za koše in vodstva Krke poskrbela Ive Ivanov (13 točk, 6 skokov) in Jure Lalić (12).

Prvi strelec tekme je bil Luka Lapornik z 19 točkami (trojke 4:6, 4 podaje). Pri gostih sta po 15 točk dosegla Jan Špan (7 podaj) in Jure Eržen (6 skokov).

Sonca na krilih Močnika

Foto: KK Rogaška Helios Rogaška

Košarkarji Helios Suns so v četrtfinalu lige Nova KBM povedli z 1:0 proti Rogaški in se lahko že v soboto tretjič zaporedoma uvrstijo med štiri najboljše klube v Sloveniji. Zmago so si zagotovili z delnim izidom 18:2 v zadnjih treh minutah in pol igre, ključni mož na igrišču pa je bil 178 centimetrov visoki Jan Močnik, ki je dosegel 18 točk, od tega enajst v odločilnih zadnjih treh minutah in pol.

Zmaga je za Domžalčane še toliko slajša, saj so jo dosegli z omejenim igralskim kadrom. Trener Jakša Vulić je imel na razpolago sedem igralcev, osmi pa je odigral dobri dve minuti. Očitno je to dejstvo ter visoko vodstvo, do katerega so prišli v zadnji četrtini, uspevalo Rogaško, ki je v odločilnim minutah odpovedala na vseh frontah.

Najnižji igralec na parketu Jan Močnik je s trojko začel preobrat in ga dokončal z dvema prostima metoma dvajset sekund pred koncem za 68:63. Osemnajst točk je dosegel ob metu 5:9 za dve točki, 2:4 trojke, imel pa je še štiri skoke in šest podaj.

Pri Helios Suns je 18 točk zbral še Marjan Čakarun, na drugi strani pa sta izstopala Tadej Ferme z 22 točkami (5:9 trojke) in Darwin Davis z 18 točkami.

Liga Nova KBM, četrtfinale (prve tekme):

Helios Suns - Rogaška 68:63 (12:17, 19:18, 12:9, 22:16)  /1:0/
Čakarun (13 sk.) in Močnik po 18; Ferme 22, Davis 18.

Krka - Šenčur GGD 78:74 (23:29, 19:14, 18:22, 18:9)  /1:0/
L. Lapornik 19; Špan in Eržen (6 sk.) po 15.

Četrtek:
Zlatorog - LTH Castings
Union Olimpija - Tajfun 

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na dve zmagi

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.