Krka ostaja del jadranske elite

Foto: FMP
Foto: FMP
Kljub porazu dober razplet za Novomeščane.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Krke so v tekmi 26., zadnjega kroga lige Aba v gosteh izgubili z beograjsko ekipo FMP s 85:91 (30:26, 45:48, 68:66). Novomeščani so v zadnjem krogu sicer reševali svoj status v regionalni ligi oziroma se skušali izogniti 13. mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek. To jim je tudi uspelo, čeprav niso zmagali, a se je po njihovih željah razpletla druga tekma, ki je odločala o mestih pri dnu.

Split, s katerim imajo Novomeščani enak izkupiček 8-18, je namreč izgubil na gostovanju pri Partizanu z 58:80, in ker ima Krka boljše medsebojno razmerje, je redni del lige končala na 12., Dalmatinci pa na 13. mestu.

A Novomeščani niso bili daleč tudi od uspeha na terenu, s katerim bi povsem sami odločali o svoji usodi. Večino tekme so bili povsem blizu, tudi vodili, a sta jih dve slabi obdobji, predvsem tisto v končnici tekme, oddaljili od zmage. Imeli so sicer dober strelski dan (15 trojk) in kar nekaj razpoloženih igralcev, ki so dvoboj končali z dvomestnimi številkami v rubriki točk. Nejc Barič je tako zbral 20, Rok Stipčević 17, Adin Vrabac in Jure Škifić pa 15 točk.

Krka je dobila prvo četrtino, potem v drugi dovolila tekmecem, da so zaostanek 32:38 v nekaj minutah spremenili v vodstvo 41:38, a so bili v tretji četrtini spet boljši in vodili za dve točki.

Usodno je bilo nato nekaj slabih minut zadnje četrtine. Po zaostanku 74:79 so sicer s trojko (zadel jih je šest) Bariča še enkrat povedli z 82:81, potem pa v je odločilnih napadih trojko zgrešil Luka Lapornik, krkaši so še izgubili žogo in FMP je z natančnim izvajanjem prostih metov prišel do zmage.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.