Krka podpisala nekdanjega člana ekipe Utah Jazz

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ameriški organizator igre je okrepil novomeško Krko.
Oglej si celoten članek

Košarkarski klub Krka se je okrepil z ameriškim organizatorjem igre Jairusom Lylesom, so Novomeščani sporočili na spletni strani. Petindvajsetletnik se je po igranju v ZDA lani preselil v Evropo, kjer je do prihoda v Krko dve sezoni igral v Nemčiji.

V svoji igralski karieri je v srednji šoli DeMatha Catholic igral skupaj z Victorjem Oladipom, zvezdnikom Indiana Pacers v košarkarski ligi NBA. Nato je Lyles igral še za univerzo VCU v Richmodnu v Virginiji v letih 2013 in 2014 ter univerzo v Marylandu med letoma 2015 in 2018. Leta 2018 je sodeloval na istem naboru lige NBA kot Luka Dončić, a ga ni izbralo nobeno moštvo.

Kasneje je sicer podpisal pogodbo z Utah Jazz, za katere je zabeležil pet tekem v času priprav pred začetkom sezone. Kot član Utaha je igral v razvojni ligi za Salt Lake City Stars in dosegel 12,9 točke, 4,2 podaje in 3,7 skoka na tekmo.

Foto: Profimedia Jairus Lyles

Lani poleti se je preselil v Evropo, kjer je v dveh sezonah igral za Ludwigsburg in Braunschweig. V dresu slednjega je odigral 11 tekem, v dobrih 22 minutah pa je v povprečju dosegel 9,1 točke, 1,9 podaje in 2,2 skoka na tekmo.

"Gre za dobrega strelca, ki je prejšnjo sezono igral v močni nemški ligi. Jairus je bil visoko na listi želja našega trenerja Vladimirja Anzulovića. Verjamemo, da bo izpolnil pričakovanja," je o okrepitvi dejal direktor novomeške Krke Jure Balažić.

"Zelo sem navdušen nad priložnostjo, da bom lahko zaigral za Krko. Z mojo družino se veselimo, da bomo prišli v Slovenijo in postali del Krkine zgodbe. O Novem mestu sem slišal same lepe in dobre stvari," pa je ob podpisu pogodbe dejal 188 centimetrov visoki Lyles.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.