Šport > Košarka
478 ogledov

Krka podpisala nekdanjega člana ekipe Utah Jazz

Jairus Lyles Profimedia
Ameriški organizator igre je okrepil novomeško Krko.

Košarkarski klub Krka se je okrepil z ameriškim organizatorjem igre Jairusom Lylesom, so Novomeščani sporočili na spletni strani. Petindvajsetletnik se je po igranju v ZDA lani preselil v Evropo, kjer je do prihoda v Krko dve sezoni igral v Nemčiji.

V svoji igralski karieri je v srednji šoli DeMatha Catholic igral skupaj z Victorjem Oladipom, zvezdnikom Indiana Pacers v košarkarski ligi NBA. Nato je Lyles igral še za univerzo VCU v Richmodnu v Virginiji v letih 2013 in 2014 ter univerzo v Marylandu med letoma 2015 in 2018. Leta 2018 je sodeloval na istem naboru lige NBA kot Luka Dončić, a ga ni izbralo nobeno moštvo.

Kasneje je sicer podpisal pogodbo z Utah Jazz, za katere je zabeležil pet tekem v času priprav pred začetkom sezone. Kot član Utaha je igral v razvojni ligi za Salt Lake City Stars in dosegel 12,9 točke, 4,2 podaje in 3,7 skoka na tekmo.

Jairus Lyles | Avtor: Profimedia Profimedia

Lani poleti se je preselil v Evropo, kjer je v dveh sezonah igral za Ludwigsburg in Braunschweig. V dresu slednjega je odigral 11 tekem, v dobrih 22 minutah pa je v povprečju dosegel 9,1 točke, 1,9 podaje in 2,2 skoka na tekmo.

"Gre za dobrega strelca, ki je prejšnjo sezono igral v močni nemški ligi. Jairus je bil visoko na listi želja našega trenerja Vladimirja Anzulovića. Verjamemo, da bo izpolnil pričakovanja," je o okrepitvi dejal direktor novomeške Krke Jure Balažić.

"Zelo sem navdušen nad priložnostjo, da bom lahko zaigral za Krko. Z mojo družino se veselimo, da bomo prišli v Slovenijo in postali del Krkine zgodbe. O Novem mestu sem slišal same lepe in dobre stvari," pa je ob podpisu pogodbe dejal 188 centimetrov visoki Lyles.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice