Krka poražena iz večnega mesta

Foto: SPS/ABA
Foto: SPS/ABA
Košarkarji Krke so v tretji tekmi osmine finala pokala eurochallenge izgubili proti italijanski ekipi Regio Emillia z 71:82.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Krke so danes nadaljevali z nizom gostovanj. Po Madžarski in BiH so pri italijanski ekipi Reggio Emilia vknjižili drugi poraz v drugem delu tekmovanja. Novomeščani so bili v uvodnih dveh krogih drugega dela polovično uspešni. Najprej so doma premagali francoski Cholet, prejšnji teden pa nepričakovano visoko izgubili s Szolnokijem.

Krka je danes tekmo zapravila v drugem polčasu. Potem ko je prvi del dvoboja vseskozi vodila in držala primat v gosteh, varovanci Aleksandra Đikića niso znali zaustaviti naleta italijanske ekipe v drugem delu tekme. Regio je sprva izenačil, nato pa prevzel pobudo in tekmo mirno pripeljal do konca.

S 27 točkami je bil za Novomeščane nerešljiva uganka italijanski reprezentančni organizator Andrea Cinciarini, ki je dvakrat zadel tudi za tri, izza črte prostih metov pa je bil v devetih poskusih uspešen sedemkrat. Ameriški krilni igralec James White, ki je leta 2007 s San Antoniom osvojil prstan prvaka lige NBA, lani pa je igral za New York, je danes v koš gostov pospravil 13 točk. V dolenjski vrsti je bil s 13 točkami najboljši Chris Booker.

V naslednjem krogu pokala eurochallenge bo Krka gostovanje 11. februarja pri Choletu.

Eurochallenge, drugi del, 3. kolo:

Reggio Emilia : Krka 82:71 (16:22, 17:16, 24:16, 25:17)
Cinciarini 27, White 13; Booker 13, Hukić in Klobučar 11

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.