Šport > Košarka
51 ogledov

Krka poražena iz večnega mesta

Krka Cedevita Novo mesto liga ABA Bečirović Džikić SPS/ABA
Košarkarji Krke so v tretji tekmi osmine finala pokala eurochallenge izgubili proti italijanski ekipi Regio Emillia z 71:82.

Košarkarji Krke so danes nadaljevali z nizom gostovanj. Po Madžarski in BiH so pri italijanski ekipi Reggio Emilia vknjižili drugi poraz v drugem delu tekmovanja. Novomeščani so bili v uvodnih dveh krogih drugega dela polovično uspešni. Najprej so doma premagali francoski Cholet, prejšnji teden pa nepričakovano visoko izgubili s Szolnokijem.

Krka je danes tekmo zapravila v drugem polčasu. Potem ko je prvi del dvoboja vseskozi vodila in držala primat v gosteh, varovanci Aleksandra Đikića niso znali zaustaviti naleta italijanske ekipe v drugem delu tekme. Regio je sprva izenačil, nato pa prevzel pobudo in tekmo mirno pripeljal do konca.

S 27 točkami je bil za Novomeščane nerešljiva uganka italijanski reprezentančni organizator Andrea Cinciarini, ki je dvakrat zadel tudi za tri, izza črte prostih metov pa je bil v devetih poskusih uspešen sedemkrat. Ameriški krilni igralec James White, ki je leta 2007 s San Antoniom osvojil prstan prvaka lige NBA, lani pa je igral za New York, je danes v koš gostov pospravil 13 točk. V dolenjski vrsti je bil s 13 točkami najboljši Chris Booker.

V naslednjem krogu pokala eurochallenge bo Krka gostovanje 11. februarja pri Choletu.

Eurochallenge, drugi del, 3. kolo:

Reggio Emilia : Krka 82:71 (16:22, 17:16, 24:16, 25:17)
Cinciarini 27, White 13; Booker 13, Hukić in Klobučar 11

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.