Krka prvič zmagala

Foto: Žurnal24 Krka je premagala Zvezdo
Košarkarji Krke so dosegli prvo zmago v pokalu Eurochallenge. Po porazu na uvodnem gostovanju v Prostejovu na Češkem so v dvorani Leona Štuklja premagali Zagreb z 78:60.
Oglej si celoten članek

Krka je v tretjerazrednem evropskem klubskem tekmovanju, ki ga organizira Fiba Europe, po porazu na uvodnem gostovanju v Prostejovu na Češkem v dvorani Leona Štuklja premagali oslabljeno zasedbo Zagreba, ki je v Novem mestu nastopila z vsega sedmimi igralci.

Dvoboj s starim znancem s parketov lige NLB – Krka je Zagreb v novi sezoni enkrat že premagala – je bil izenačen le v prvem polčasu, medtem ko so v drugem delu Novomeščani pritisnili v obrambi ter ob kolektivni predstavi v napadu strli odpor gostov. Če zmagovalec na začetku drugega polčasa še ni bil znan (45:33), pa je bilo vse odločeno na začetku zadnje četrtine, ko je Krka pobegnila na 67:50.

Največ točk za Krko je dosegel Jure Balažič (16), Chris Booker je dosegel še drugi dvojni dvojček v tem tekmovanju, saj je desetim točkam dodal 14 skokov, najglasnejši aplavz novomeškega občinstva pa si je prislužil Edo Murič za svojih dvanajst točk in privlačno zabijanje ob koncu tekme.

Novomeščani v pokalu Eurochallenge nastopajo v štiričlanski skupini E in imajo za cilj preboj v drugi del, se pravi uvrstitev na eno od prvih dveh mest v skupini, kar za trenutno drugouvrščeno ekipo v ligi NLB ne bi smela biti previsoka ovira.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.