Šport > Košarka
19 ogledov

Krka prvič zmagala

Krka je premagala Zvezdo Žurnal24 main
Košarkarji Krke so dosegli prvo zmago v pokalu Eurochallenge. Po porazu na uvodnem gostovanju v Prostejovu na Češkem so v dvorani Leona Štuklja premagali Zagreb z 78:60.

Krka je v tretjerazrednem evropskem klubskem tekmovanju, ki ga organizira Fiba Europe, po porazu na uvodnem gostovanju v Prostejovu na Češkem v dvorani Leona Štuklja premagali oslabljeno zasedbo Zagreba, ki je v Novem mestu nastopila z vsega sedmimi igralci.

Dvoboj s starim znancem s parketov lige NLB – Krka je Zagreb v novi sezoni enkrat že premagala – je bil izenačen le v prvem polčasu, medtem ko so v drugem delu Novomeščani pritisnili v obrambi ter ob kolektivni predstavi v napadu strli odpor gostov. Če zmagovalec na začetku drugega polčasa še ni bil znan (45:33), pa je bilo vse odločeno na začetku zadnje četrtine, ko je Krka pobegnila na 67:50.

Največ točk za Krko je dosegel Jure Balažič (16), Chris Booker je dosegel še drugi dvojni dvojček v tem tekmovanju, saj je desetim točkam dodal 14 skokov, najglasnejši aplavz novomeškega občinstva pa si je prislužil Edo Murič za svojih dvanajst točk in privlačno zabijanje ob koncu tekme.

Novomeščani v pokalu Eurochallenge nastopajo v štiričlanski skupini E in imajo za cilj preboj v drugi del, se pravi uvrstitev na eno od prvih dveh mest v skupini, kar za trenutno drugouvrščeno ekipo v ligi NLB ne bi smela biti previsoka ovira.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.