Krka se krepi: Djordević, Booker in Rojc

Foto: Žurnal24 Djordević se iz Ljubljane seli v Novo mesto. (Foto: Saša Despot)
Košarkarski klub Krka je podpisal pogodbe še s tremi košarkarji. V klub prihajajo mladi Matej Rojc in nekdanja zmaja Dušan Djordević in Christopher Booker.
Oglej si celoten članek

Sedemnajstletni Matej Rojc je 198 centimetrov visoki branilec, ki je svojo košarkarsko kariero gradil v koprskem ŠD Koš. V minulih dveh sezonah je uspešno branil barve slovenske kadetske reprezentance na evropskih prvenstvih divizije B, lani pa je bil s povprečjem 11,5 točke, 4,6 skoka in 3,1 asistence statistično najkoristnejši igralec slovenske reprezentance.

Dušan Djordjević, 27-letni in 195 cm visok branilec, je v minuli sezoni igral za Ljubljančane, s Krko pa bo igral že svojo peto sezono v ligi NLB. Kariero je začel v beograjski ekipi Beovuk, nato pa se je preselil v Rusijo, kjer je igral za Lokomotivo Rostov in Spartak iz St. Peterburga, kasneje pa še za grški Iraklis. V Srbijo se je vrnil v sezoni 2005/06 in za Vojvodino igral tri sezone, od tega dve v ligi NLB. V dresu Uniona Olimpije je v minuli sezoni lige NLB v povprečju igral 18 minut ter dosegel 4,4 točke, 1,3 skoka in 1,9 asistence na tekmo.

Foto: Žurnal24 null Christopher Booker, 28-letni in 208 cm visok center, je po študiju na univerzi Purdue odšel v Turčijo, kjer je igral za Fenerbahče in Tofaš, v sezoni 2007/08 pa je prišel v Union Olimpijo. V njenem dresu je v ligi NLB v povprečju v 18 minutah dosegal 7,8 točke in 3,3 skoka na tekmo. Pod vodstvom sedanjega Krkinega trenerja Aleksandra Džikića je osvojil slovensko državno prvenstvo in pokal. V sezoni 2008/09 se je preselil v poljski Energa Czarni Slupsk. Lansko sezono je začel v ukrajinskem Himiku, s katerim je igral tudi v pokalu Eurochallenge, nato pa se je vrnil v Slupsk. V dresu ukrajinskega kluba je imel v 17 minutah na tekmo povprečje 8,6 točke in 4,2 skoka, na Poljskem pa je v 12 minutah na tekmo dosegal povprečno 12,2 točke in 5,7 skoka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.