Šport > Košarka
24 ogledov

Krka se krepi: Djordević, Booker in Rojc

Djordević se iz Ljubljane seli v Novo mesto. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Košarkarski klub Krka je podpisal pogodbe še s tremi košarkarji. V klub prihajajo mladi Matej Rojc in nekdanja zmaja Dušan Djordević in Christopher Booker.

Sedemnajstletni Matej Rojc je 198 centimetrov visoki branilec, ki je svojo košarkarsko kariero gradil v koprskem ŠD Koš. V minulih dveh sezonah je uspešno branil barve slovenske kadetske reprezentance na evropskih prvenstvih divizije B, lani pa je bil s povprečjem 11,5 točke, 4,6 skoka in 3,1 asistence statistično najkoristnejši igralec slovenske reprezentance.

Dušan Djordjević, 27-letni in 195 cm visok branilec, je v minuli sezoni igral za Ljubljančane, s Krko pa bo igral že svojo peto sezono v ligi NLB. Kariero je začel v beograjski ekipi Beovuk, nato pa se je preselil v Rusijo, kjer je igral za Lokomotivo Rostov in Spartak iz St. Peterburga, kasneje pa še za grški Iraklis. V Srbijo se je vrnil v sezoni 2005/06 in za Vojvodino igral tri sezone, od tega dve v ligi NLB. V dresu Uniona Olimpije je v minuli sezoni lige NLB v povprečju igral 18 minut ter dosegel 4,4 točke, 1,3 skoka in 1,9 asistence na tekmo.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Christopher Booker, 28-letni in 208 cm visok center, je po študiju na univerzi Purdue odšel v Turčijo, kjer je igral za Fenerbahče in Tofaš, v sezoni 2007/08 pa je prišel v Union Olimpijo. V njenem dresu je v ligi NLB v povprečju v 18 minutah dosegal 7,8 točke in 3,3 skoka na tekmo. Pod vodstvom sedanjega Krkinega trenerja Aleksandra Džikića je osvojil slovensko državno prvenstvo in pokal. V sezoni 2008/09 se je preselil v poljski Energa Czarni Slupsk. Lansko sezono je začel v ukrajinskem Himiku, s katerim je igral tudi v pokalu Eurochallenge, nato pa se je vrnil v Slupsk. V dresu ukrajinskega kluba je imel v 17 minutah na tekmo povprečje 8,6 točke in 4,2 skoka, na Poljskem pa je v 12 minutah na tekmo dosegal povprečno 12,2 točke in 5,7 skoka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.