Krka v Stožicah zmajem vrnila udarec

Foto: Anže Petkovšek Union Olimpija Krka Foto: Anže Petkovšek Thompson Zoran Dragić Foto: Anže Petkovšek Vladimir Dašić Balažić Foto: Anže Petkovšek Jaka Blažič Foto: Anže Petkovšek Jaka Blažič Foto: Anže Petkovšek Thompson Union Olimpija Krka Foto: Anže Petkovšek Thompson Lučić Union Olimpija Krka Foto: Anže Petkovšek Salin Pavič Union Olimpija Krka Foto: Anže Petkovšek Salin Pavič Jagodnik Union Olimpija Krka Foto: Anže Petkovšek Mitchell Abdul Hamid Thompson Union Olimpija Krka Foto: Anže Petkovšek Blažič Union Olimpija Krka Foto: Anže Petkovšek Edo Murič Blažič Union Olimpija Krka Foto: Anže Petkovšek Edo Murič Blažič Union Olimpija Krka Foto: Anže Petkovšek Balažić Blažič Union Olimpija Krka
Krka je s 75:65 dobila drugo tekmo finalnega obračuna lige Telemach v ljubljanskih Stožicah proti Union Olimpiji in izid v zmagah izenačila na 1:1. Tretja tekma serije v torek v Novem mestu.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Krke so izid v zmagah v finalu lige Telemach izenačili na 1:1. Potem ko so v četrtek izgubili uvodno srečanje v seriji na tri zmage v Novem mestu, so v nedeljo dvorani Stožice premagali Union Olimpijo s 75:65. Naslednja tekma bo v torek ob 18.45 v dvorani Leona Štuklja.

Za razliko od prvega dvoboja, ki so ga prvaki zadnjih dveh sezon iz Novega mesta začeli in nadaljevali slabo, brez prave volje in v krču zaradi vloge favorita v finalu, so tokrat Novomeščani od samega začetka narekovali ritem igre in nadzorovali rezultat na semaforju. Agresivnost v obrambi in sproščenost ter učinkovitost v napadu so jim že v v prvi četrtini prinesli prednost 16:7. Union Olimpija jo to razliko v nadaljevanju sicer izničila in nekaj minut tudi vodila, toda Krka je v drugem polčasu znova prevzela pobudo in tekmo suvereno pripeljala do konca.

Neprimerno bolj kot v četrtek sta bila razpoložena nosilca igre pri Krki, Zoran Dragić, ki je dosegel 15 točk in zbral 8 skokov, ter kapetan Jure Balažić, ki je tekmo končal pri 14 točkah. V pomoč jima je bil Afik Haim Nissim s 13 točkami. Pri Unionu Olimpiji sta izstopala le Jaka Blažič z 20 točkami in Sasu Salin, ki jih je vknjižil 18.

Novomeščani so uspešno odbili vse napade Uniona Olimpije tako v prvem kot v drugem polčasu. V tretji četrtini so na znižanje do tedaj rekordne prednosti iz 25. minute (47:36) odgovorili z vodstvom 47:57, ko pa so Ljubljančani v 32. minuti izenačili na 57:57, pa so z nizom desetih točk prišli na 67:57 v 37. minuti. Od tu dalje je bilo le še vprašanje mirnih živcev, ki so jih Novomeščani ohranili, ter zbrane igre v obrambi, ki petnajstkratnim prvakom iz Ljubljane ni dovolila preobrata v zadnjih minutah.

Liga Telemach, finale, 2. tekma:

Union Olimpija : Krka 65:75 (50:57, 34:39, 19:20, 15:19) /1:1/
Blažič 20, Salin 18; Dragić 15, Balažić 14, Nissim 13

// - izid v zmagah (igrajo na tri dobljene tekme)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.