Šport > Košarka
49 ogledov

Krka v Stožicah zmajem vrnila udarec

Vladimir Dašić Balažić
1/14
Anže Petkovšek
Krka je s 75:65 dobila drugo tekmo finalnega obračuna lige Telemach v ljubljanskih Stožicah proti Union Olimpiji in izid v zmagah izenačila na 1:1. Tretja tekma serije v torek v Novem mestu.

Košarkarji Krke so izid v zmagah v finalu lige Telemach izenačili na 1:1. Potem ko so v četrtek izgubili uvodno srečanje v seriji na tri zmage v Novem mestu, so v nedeljo dvorani Stožice premagali Union Olimpijo s 75:65. Naslednja tekma bo v torek ob 18.45 v dvorani Leona Štuklja.

Za razliko od prvega dvoboja, ki so ga prvaki zadnjih dveh sezon iz Novega mesta začeli in nadaljevali slabo, brez prave volje in v krču zaradi vloge favorita v finalu, so tokrat Novomeščani od samega začetka narekovali ritem igre in nadzorovali rezultat na semaforju. Agresivnost v obrambi in sproščenost ter učinkovitost v napadu so jim že v v prvi četrtini prinesli prednost 16:7. Union Olimpija jo to razliko v nadaljevanju sicer izničila in nekaj minut tudi vodila, toda Krka je v drugem polčasu znova prevzela pobudo in tekmo suvereno pripeljala do konca.

Neprimerno bolj kot v četrtek sta bila razpoložena nosilca igre pri Krki, Zoran Dragić, ki je dosegel 15 točk in zbral 8 skokov, ter kapetan Jure Balažić, ki je tekmo končal pri 14 točkah. V pomoč jima je bil Afik Haim Nissim s 13 točkami. Pri Unionu Olimpiji sta izstopala le Jaka Blažič z 20 točkami in Sasu Salin, ki jih je vknjižil 18.

Novomeščani so uspešno odbili vse napade Uniona Olimpije tako v prvem kot v drugem polčasu. V tretji četrtini so na znižanje do tedaj rekordne prednosti iz 25. minute (47:36) odgovorili z vodstvom 47:57, ko pa so Ljubljančani v 32. minuti izenačili na 57:57, pa so z nizom desetih točk prišli na 67:57 v 37. minuti. Od tu dalje je bilo le še vprašanje mirnih živcev, ki so jih Novomeščani ohranili, ter zbrane igre v obrambi, ki petnajstkratnim prvakom iz Ljubljane ni dovolila preobrata v zadnjih minutah.

Liga Telemach, finale, 2. tekma:

Union Olimpija : Krka 65:75 (50:57, 34:39, 19:20, 15:19) /1:1/
Blažič 20, Salin 18; Dragić 15, Balažić 14, Nissim 13

// - izid v zmagah (igrajo na tri dobljene tekme)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.