Krka z zmago nad Splitom na zmagovita pota

Foto: Nebojša Tejić/ABA Krka Novo mesto Split liga ABA Kraljević Vladović Foto: Nebojša Tejić/ABA Krka Novo mesto Split liga ABA Lalić Vujčić Vukušić Foto: Nebojša Tejić/ABA Krka Novo mesto Split liga ABA Pavič Sobin Foto: Nebojša Tejić/ABA Krka Novo mesto Split liga ABA Lučić Pavič Reinholt Foto: Nebojša Tejić/ABA Krka Novo mesto Split liga ABA Mimica Vujčić žoga pobiralec žog Foto: Nebojša Tejić/ABA Krka Novo mesto Split liga ABA Murić Krušlin Foto: Nebojša Tejić/ABA Krka Novo mesto Split liga ABA Pavič Sobin Foto: Nebojša Tejić/ABA Krka Novo mesto Split liga ABA Lučić Foto: Nebojša Tejić/ABA Krka Novo mesto Split liga ABA Vladović Foto: Nebojša Tejić/ABA Krka Novo mesto Split liga ABA Murić Foto: Nebojša Tejić/ABA Krka Novo mesto Split liga ABA Vuković Lalić Foto: Nebojša Tejić/ABA Krka Novo mesto Split liga ABA Murić Foto: Nebojša Tejić/ABA Krka Novo mesto Split liga ABA Lalić Foto: Nebojša Tejić/ABA Krka Novo mesto Split liga ABA Murić Kraljević Foto: Nebojša Tejić/ABA Krka Novo mesto Split liga ABA Vladović Vukušić Kraljević Foto: Nebojša Tejić/ABA Krka Novo mesto Split liga ABA Lorbek Mimica Foto: Nebojša Tejić/ABA Krka Novo mesto Split liga ABA Lorbek Vujčić Foto: Nebojša Tejić/ABA Krka Novo mesto Split liga ABA Murić Dijan Foto: Nebojša Tejić/ABA Krka Novo mesto Split liga ABA Vujčić Pavič Vladović
Košarkarji novomeške Krke so po treh zaporednih porazih v ligi Aba premagali Split (79:68). Najboljša strelca v domači dvorani Leona Štuklja sta bila Edo Murić in Jakov Vladović s 15 točkami. Union Olimpija bo v nedeljo gostila Szolnoki.
Oglej si celoten članek

V derbiju z začelja prvenstvene lestvice lige Aba so več znanja pokazali gostitelji. Igralci Krke so pogumno krenili v tekmo, čeprav so Splitčani, ki so v ligi premagali tudi Crveno zvezdo in Cedevito, uvodoma pobegnili na 9:5. A so nato varovanci Aleksandra Sekulića le strnili vrste in pričeli zadevati ter se ob prvem odmoru že veselili prednosti štirih točk.

Tudi v nadaljevanju sta bili ekipi precej izenačeni, nato pa je Nikola Vujčić v 19. minuti s trojko goste popeljal v vodstvo z 38:36. Dobra igra domačih je krkašem le omogočila, da so na polčas krenili z dvema točkama naskoka, očitno pa je pogovor v slačilnici pomagal, saj so se zeleno-beli v drugem polčasu na parket vrnili kot prerojeni.

Če sta bili ekipi prvi polčas še enakovredna nasprotnika, je Krka v tretji četrtini izdatno stopila na plin. Razigrala sta se Domen Lorbek in Edo Murić, Jakov Vladović pa je uspešno kaznoval grobe gostujoče igralce in dobro izvajal proste mete.

Slednji je v 36. minuti navdušil dvorano Leona Štuklja, ko je lepo podal Urošu Lučiću, ta pa je z atraktivnim zabijanjem prednost domačih povišal na 69:56. Nasploh je bil v zadnji tretjini Lučić neustavljiv, tekmo pa je končal pri devetih točkah.

Najboljša strelca domačih sta bila Vladović in Murić s po 15 točkami, medtem ko je pri Splitu, ki tako tudi na tokratnem gostovanju ni vknjižil zmage, Toni Dijan zbral 21 točk. V 9. kolu bo Krka v nedeljo, 18. novembra, ob 20. uri gostovala pri Crveni zvezdi, Split pa bo dan prej ob 16.30 gostil Cibono.

Liga Aba, 8. kolo:

Krka : Split 79:68 (20:16, 20:22, 24:13, 15:17)
Murić in Vladović 15, Lalić 14; Dijan 21, Subotić 18

Cibona : Radnički 81:85
Žižić 20, Mašić 15; White 36, Ćapin 21, Worthington 11

Zadar : Igokea 61:60
Vrbanc 13, Kaštropil 11; Hammonds 23

Nedelja ob 18.00:
Union Olimpija - Szolnoki Olaj

Ob 19.00:
Široki WWin - Budućnost VOLI

Ob 20.30:
MZT Skopje - Cedevita

Ob 21.00:
Partizan mt:s - Crvena zvezda DIVA

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.