Krkaši naprej po podaljšku, Triglav nadigral Koper

Foto: Anže Petkovšek domžale krka
Po Mariboru so se v četrtfinale pokala Slovenije uvrstili tudi nogometaši Krke in kranjskega Triglava.
Oglej si celoten članek

V osmini finala so Novomeščani po podaljšku premagali Krško s 3:2 (2:2, 1:0). Odločilni gol je v zadnji minuti podaljška dosegel Luka Kambič. Triglav pa je na Obali premagal Koper kar s 4:1 (1:1).

Krkaši so bili na srečanju dolgo bližje zmagi, saj so po evrogolu Maksa Slunjskega (31.) in zadetku Luke Kambiča (49.) pred domačimi gledalci že vodili z 2:0. Gostje pa se niso predali in Tonći Mujan je najprej poskrbel za znižanje zaostanka (60.), Miljan Škrbić pa je v 83. minuti izenačil in poskrbel za podaljšek. Krčani so bili v končnici celo bližje golu, ko je Luka Gajić v 84. minuti zadel vratnico, podaljšek pa je prinesel slavje Novomeščanom.

V Kopru so novi prvoligaši iz Kranja šele v drugem delu napolnili mrežo nekdanjega člana elitne slovenske lige. Koprčani so v 7. minuti po goli Željka Tomića celo povedli, le 10 minut kasneje je izenačil Nejc Križaj. V 73. minuti je zmago gostov napovedal najboljši strelec slovenske druge lige v lanski sezoni Matej Poplatnik. Ko je v 84. zadel še Gašper Udovič, so Gorenjci začeli slaviti, končni izid pa je tri minute kasneje dosegel Luka Majcen.

Že v torek so nogometaši Maribora premagali Cherybox 24 Tabor Sežano s 3:0 (1:0). Ostale tekme osmine finala bodo na sporedu prihodnji teden.

Pokal Mariborčani kot prvi odigrali tekmo osmine finala

Pokal Slovenije, osmina finala:

Torek, 5. septembra:
Cherrybox 24 Tabor Sežana - Maribor 0:3 (0:1) 

Sreda, 6. septembra:
Krka - Krško 3:2 (2:2, 1:0)
Koper - Triglav Kranj 1:4 (1:1)

Torek, 19. septembra:
14.00 Drava Ptuj - Celje
16.00 Jadran Dekani - Aluminij
20.00 Kalcer Radomlje - Olimpija Ljubljana

Sreda, 20. septembra:
15.00 Mura - Domžale
16.00 Šampion - Gorica

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.