Krkina mala katastrofa v Zagrebu

Foto: Marin Šušić/ABA Bilan Armstead Cedevita Krka liga Aba Foto: Marin Šušić/ABA Booker Zubčić maska Cedevita Krka liga Aba Foto: Marin Šušić/ABA Buljan Smith Cedevita Krka liga Aba Foto: Marin Šušić/ABA Džikić Cedevita Krka liga Aba Foto: Marin Šušić/ABA Klobučar Delaš Cedevita Krka liga Aba Foto: Marin Šušić/ABA Nurkić Bolčina Cedevita Krka liga Aba Foto: Marin Šušić/ABA Repeša Cedevita Krka liga Aba Foto: Marin Šušić/ABA Smith Murić Cedevita Krka liga Aba Foto: Marin Šušić/ABA Smith Murić Ramljak Cedevita Krka liga Aba Foto: Marin Šušić/ABA Zubčić maska Cedevita Krka liga Aba
Košarkarji novomeške Krke so v drugem kolu lige Aba visoko izgubili na gostovanju pri zagrebški Cedeviti (55:83).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite so v drugem kolu lige Aba doma premagali Krko s 83:55 (29:7, 44:22, 61:40). Krka je novo sezono prejšnji teden začela s tesno zmago proti Budućnosti, v današnjem drugem kolu pa vknjižila visok poraz v gosteh pri Cedeviti.

Varovanci Aleksandra Džikića so proti zagrebški zasedbi pokazali malo, pripadla jim je zgolj tretja četrtina, medtem ko so preostanek tekme v Domu Sportova gospodarili domači.

V vrsti gostiteljev sta prednjačila Derek Nolan Smith s 15 in Goran Suton s 14 točkami, medtem ko je Luka Babić zadel vse tri poskuse za tri točke. Pri Novomeščanih tako razpoloženih posameznikov ni bilo. Še najboljši je bil Zvonko Buljan, ki je dosegel enajst točk, a je ob tem iz šestih poskusov za tri zadel le enkrat.

Džikić oster po tekmi

Liga Aba se bo nadaljevala že konec tedna. Krka bo v soboto gostila beograjski Partizan. Pred obračunom z nekdanjimi delodajalci je Džikić ostro okrcal svoje varovance, ki so prvo četrtino v Zagrebu izgubili kar s 7:29.

"Nobene filozofije ni, ko izgubiš na tak način. Ni pomemna končna razlika, ampak način, kako smo igrali. Lahko sem zadovoljen s kakih 15 do 20 minut, ampak to so čisto drugi ljudje, kot tisti, ki so igrali z Budučnostjo. Nekateri igralci so danes igrali tako, da me je sram v njihovem imenu," je dejal srbski strateg.

"Tako se ne igra, še posebej ne proti moštvom, kakršna je Cedevita. Prišli smo z določeno idejo na tekmo, nato pa prvo četrino izgubimo za 22 točk. V nekaterih četrtinah sploh nismo izpolnili bonusa, Cedevita pa nam daje koše iz protinapadov. Nismo bili videti dobro nocoj, vendar pa posameznih igralcev ne bom omenjal, ker mora to ostati v slačilnici," je še dodal Džikić, medtem ko je hrvaški selektor Jasmin Repeša pohvalil odlično strelsko predstavo, malce pa pograjal le skok v obrambi.

Liga Aba, 2. kolo:

Cedevita Zagreba : Krka Novo Mesto 83:55 (29:7, 44:22, 61:40)
Smith 15 točk, Suton 14, Bilan in Babić 9; Buljan 11, Klobučar 9

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.