Šport > Košarka
11 ogledov

Krkina mala katastrofa v Zagrebu

(Krka - Budučnost)
1/10
ABA
Košarkarji novomeške Krke so v drugem kolu lige Aba visoko izgubili na gostovanju pri zagrebški Cedeviti (55:83).

Košarkarji Cedevite so v drugem kolu lige Aba doma premagali Krko s 83:55 (29:7, 44:22, 61:40). Krka je novo sezono prejšnji teden začela s tesno zmago proti Budućnosti, v današnjem drugem kolu pa vknjižila visok poraz v gosteh pri Cedeviti.

Varovanci Aleksandra Džikića so proti zagrebški zasedbi pokazali malo, pripadla jim je zgolj tretja četrtina, medtem ko so preostanek tekme v Domu Sportova gospodarili domači.

V vrsti gostiteljev sta prednjačila Derek Nolan Smith s 15 in Goran Suton s 14 točkami, medtem ko je Luka Babić zadel vse tri poskuse za tri točke. Pri Novomeščanih tako razpoloženih posameznikov ni bilo. Še najboljši je bil Zvonko Buljan, ki je dosegel enajst točk, a je ob tem iz šestih poskusov za tri zadel le enkrat.

Džikić oster po tekmi

Liga Aba se bo nadaljevala že konec tedna. Krka bo v soboto gostila beograjski Partizan. Pred obračunom z nekdanjimi delodajalci je Džikić ostro okrcal svoje varovance, ki so prvo četrtino v Zagrebu izgubili kar s 7:29.

"Nobene filozofije ni, ko izgubiš na tak način. Ni pomemna končna razlika, ampak način, kako smo igrali. Lahko sem zadovoljen s kakih 15 do 20 minut, ampak to so čisto drugi ljudje, kot tisti, ki so igrali z Budučnostjo. Nekateri igralci so danes igrali tako, da me je sram v njihovem imenu," je dejal srbski strateg.

"Tako se ne igra, še posebej ne proti moštvom, kakršna je Cedevita. Prišli smo z določeno idejo na tekmo, nato pa prvo četrino izgubimo za 22 točk. V nekaterih četrtinah sploh nismo izpolnili bonusa, Cedevita pa nam daje koše iz protinapadov. Nismo bili videti dobro nocoj, vendar pa posameznih igralcev ne bom omenjal, ker mora to ostati v slačilnici," je še dodal Džikić, medtem ko je hrvaški selektor Jasmin Repeša pohvalil odlično strelsko predstavo, malce pa pograjal le skok v obrambi.

Liga Aba, 2. kolo:

Cedevita Zagreba : Krka Novo Mesto 83:55 (29:7, 44:22, 61:40)
Smith 15 točk, Suton 14, Bilan in Babić 9; Buljan 11, Klobučar 9

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.