Kronaveter zapustil Maribor in odšel na tuje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kronaveter iz Maribora v tretjo avstrijsko ligo.
Oglej si celoten članek

Vodstvo slovenskega nogometna kluba Maribora ni podaljšalo pogodbe z nekdanjim slovenskim reprezentantom Rokom Kronavetrom, ki pa kljub 36 letom ne misli končati kariere. Bržkone jo bo končal v Avstriji, kjer se je dogovoril za sodelovanje pri tretjeligašu SV Alerheiligenu.

Kot poroča spletna stran kluba, bo Mariborčan s svojimi izkušnjami pomagal mladi ekipi.

Kronaveter je večino svoje dosedanje kariere preživel v Sloveniji, v slovenski ligi je odigral 336 tekem in dosegel 106 golov. Trikrat je bil slovenski prvak in dvakrat slovenski pokalni zmagovalec. V sezoni 2015/16, ko je bil prvak z ljubljansko Olimpijo, je bil s 17 goli tudi najboljši strelec prvenstva.

Naredil si je tudi dobro vizitko s klubi v tujini. Z Energie Cottbusom je igral dve sezoni v nemški bundesligi, iz Nemčije se je preselil v Györ in osvojil naslov prvaka na Madžarskem. Pri Petrolul Ploiesti si je izkušnje nabiral tudi v prvi romunski ligi.

Za reprezentanco je zbral štiri nastope in dosegel en gol.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.