Krst za Maribor: dva gola in rdeči karton

Foto: Reuters brugge maribor cvijanović mezga Foto: EPA brugge maribor mejač Foto: EPA brugge maribor mejač Foto: Reuters brugge dirar Foto: Reuters brugge dirar akpala Foto: EPA brugge maribor mertelj Foto: Reuters brugge maribor Foto: EPA brugge maribor Foto: Reuters brugge maribor
Nogometaši Maribora so s porazom začinili krstni nastop v skupinskem delu Evropske lige. V Belgiji je bil Brugge boljši z 2:0. Naslednja tekma vijolice čaka doma z Birminghamom čez dva tedna.
Oglej si celoten članek
Nogometaši Maribora so v tekmi 1. kola Evropske lige (skupina H) na gostovanju pri ekipi Club Brugge izgubili z 0:2 (0:2). Naslednjo tekmo evropske lige bodo Mariborčani igrali 29. septembra, ko se bodo doma ob 19. uri pomerili z Birminghamom.

Na gostovanju v Belgiji so vijoličasti predvsem slabo odigrali prvi polčas, dovolili gostiteljem visoko vodstvo, nato pa sicer z bolj zbrano igro v drugem delu še skušali loviti priključek, a brez uspeha. Za nameček so pet minut pred koncem zaradi rdečega kartona ostali še z igralcem manj na igrišču.

Mariborčani so sicer pogumno krenili v srečanje. V tretji minuti je Željko Filipović skušal na sredini igrišča izbiti žogo Victorju Vazquezu, a se je akcija končala s prekrškom in rumenim kartonom. Kazen za Mariborčane v obliki gola je sledila kmalu zatem. V sedmi minuti so gostitelji prišli do zaključnega udarca, potem ko se je Vadis Odjidja-Ofoe "sprehodil" med mariborsko obrambo in po tleh poslal žogo v mrežo. Tudi tri minute pozneje je bilo pred vrati Jasmina Handanovića nevarno, Brugge je hitro odigral po desni strani, Nabil Dirar je podal pred gol, a Joseph Akpala ni bil dovolj natančen.

V 20. minuti so zapretili Mariborčani, Mitja Viler je podal do Agima Ibraimija, ta je podaljšal do Dejana Mezge, njegov udarec z 22 metrov pa je letel čez gol. Dve minuti pozneje sta Akpala in Odjidja z dvojno podajo poskrbela, da se je Akpali odprla pot do vrat, a je Handanović ob soočenju ena na ena dobro posredoval. Vendar pa domači niso dolgo čakali na drugi gol v štajerskih vratih. Belgijci so izvedli dolg napad, žogo je dobil Dirar, ob njegovem prvem poskusu je Viler z drsečim posredovanjem blokiral udarec, a se je žoga odbila nazaj do domačega napadalca, ki je natančno nameril v levi kot. Dirar je bil spet nevaren v 36. minuti, s podajo v kazenskem prostoru iskal Akpalo, ta pa je poslal žogo mimo vratnice. Tri minute pozneje je Viler spravil žogo do Marcosa Tavaresa, ta pa je z roba kazenskega prostora poskusil z lobom, a je žoga letela preko gola. V 40. minuti je Akpala z močnim strelom s kakšnih 14 metrov meril naravnost v vratarja Handanovića. Dve minuti pred koncem polčasa je za Mariborčane poskusil še Mezga, a se je žoga ob posredovanju vratarja Colina Coosemansa odbila nazaj v Mezgo in nato v kot.

 

V drugem polčasu so varovanci Darka Milaniča strnili vrste in bolj pritisnili proti belgijskim vratom. A večja posest žoge ni obrodila sadov. V 57. minuti je sledila mariborska akcija po desni strani, Tavares je podal Alešu Mejaču, ob njegovem predložku je Michael Almebäck skušal izbiti žogo z drsečim posredovanjem, protesti, da je igral z roko, pa niso zalegli. V 65. minuti je domačo obrambo preigraval Ibraimi, poskusil z roba kazenskega prostora, a meril previsoko. Nato si je roke dobro ogrel Handanović. V 73. minuti je Dirar po prodoru prišel do udarca z roba kazenskega prostora, žoga se je od obrambnega bloka odbila v kot. Po izvajanju slednjega je bil v skoku najvišji Ryan Donk, a je bil Handanović na pravem mestu. Tudi štiri minute zatem se je spet izkazal mariborski vratar, ko je Akpala pred golom ostal neoviran in z glavo nameril proti levemu kotu. Minuto pred tem je do strela prišel Mezga s spretnim preigravanjem v kazenskem prostoru, a sta žogo z drsečim posredovanjem Toma Hoglija in Almebäcka odbila v kot.

V 85. minuti so Mariborčani ostali z igralcem manj na igrišču. Aleksander Rajčević je skušal odvzeti žogo Akpali, a je med drsenjem zgrešil žogo ter belgijskega napadalca spotaknil, sodnik Firat Aydinus pa je brez oklevanja izvlekel rdeč karton. Mariborčani kljub igralcu manj niso obupali, skušali so doseči vsaj častni zadetek, a je izid ostal nespremenjen.

Evropska liga, 1. kolo, skupina H:

Club Brugge : Maribor 2:0 (2:0)
Odjidja (7), Dirar (24)
RK: Rajčević (85, Maribor)

Brimingham City : Braga 0:1 (0:1)
KIng (71); Barbosa (7, 88), Lima (59)

Lestvica: 1. Club Brugge 3, 2. Braga 3, Birmingham City 0, 4. Maribor 0


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:20 15. September 2011.

    ...Darko...vsaj ti nas razveseli, če nas košarkaši pa Kekovi manekeni ne morejo...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.