Šport > Nogomet
12 ogledov

Krst za Maribor: dva gola in rdeči karton

brugge maribor mertelj
1/9
EPA
Nogometaši Maribora so s porazom začinili krstni nastop v skupinskem delu Evropske lige. V Belgiji je bil Brugge boljši z 2:0. Naslednja tekma vijolice čaka doma z Birminghamom čez dva tedna.
Nogometaši Maribora so v tekmi 1. kola Evropske lige (skupina H) na gostovanju pri ekipi Club Brugge izgubili z 0:2 (0:2). Naslednjo tekmo evropske lige bodo Mariborčani igrali 29. septembra, ko se bodo doma ob 19. uri pomerili z Birminghamom.

Na gostovanju v Belgiji so vijoličasti predvsem slabo odigrali prvi polčas, dovolili gostiteljem visoko vodstvo, nato pa sicer z bolj zbrano igro v drugem delu še skušali loviti priključek, a brez uspeha. Za nameček so pet minut pred koncem zaradi rdečega kartona ostali še z igralcem manj na igrišču.

Mariborčani so sicer pogumno krenili v srečanje. V tretji minuti je Željko Filipović skušal na sredini igrišča izbiti žogo Victorju Vazquezu, a se je akcija končala s prekrškom in rumenim kartonom. Kazen za Mariborčane v obliki gola je sledila kmalu zatem. V sedmi minuti so gostitelji prišli do zaključnega udarca, potem ko se je Vadis Odjidja-Ofoe "sprehodil" med mariborsko obrambo in po tleh poslal žogo v mrežo. Tudi tri minute pozneje je bilo pred vrati Jasmina Handanovića nevarno, Brugge je hitro odigral po desni strani, Nabil Dirar je podal pred gol, a Joseph Akpala ni bil dovolj natančen.

V 20. minuti so zapretili Mariborčani, Mitja Viler je podal do Agima Ibraimija, ta je podaljšal do Dejana Mezge, njegov udarec z 22 metrov pa je letel čez gol. Dve minuti pozneje sta Akpala in Odjidja z dvojno podajo poskrbela, da se je Akpali odprla pot do vrat, a je Handanović ob soočenju ena na ena dobro posredoval. Vendar pa domači niso dolgo čakali na drugi gol v štajerskih vratih. Belgijci so izvedli dolg napad, žogo je dobil Dirar, ob njegovem prvem poskusu je Viler z drsečim posredovanjem blokiral udarec, a se je žoga odbila nazaj do domačega napadalca, ki je natančno nameril v levi kot. Dirar je bil spet nevaren v 36. minuti, s podajo v kazenskem prostoru iskal Akpalo, ta pa je poslal žogo mimo vratnice. Tri minute pozneje je Viler spravil žogo do Marcosa Tavaresa, ta pa je z roba kazenskega prostora poskusil z lobom, a je žoga letela preko gola. V 40. minuti je Akpala z močnim strelom s kakšnih 14 metrov meril naravnost v vratarja Handanovića. Dve minuti pred koncem polčasa je za Mariborčane poskusil še Mezga, a se je žoga ob posredovanju vratarja Colina Coosemansa odbila nazaj v Mezgo in nato v kot.

 

V drugem polčasu so varovanci Darka Milaniča strnili vrste in bolj pritisnili proti belgijskim vratom. A večja posest žoge ni obrodila sadov. V 57. minuti je sledila mariborska akcija po desni strani, Tavares je podal Alešu Mejaču, ob njegovem predložku je Michael Almebäck skušal izbiti žogo z drsečim posredovanjem, protesti, da je igral z roko, pa niso zalegli. V 65. minuti je domačo obrambo preigraval Ibraimi, poskusil z roba kazenskega prostora, a meril previsoko. Nato si je roke dobro ogrel Handanović. V 73. minuti je Dirar po prodoru prišel do udarca z roba kazenskega prostora, žoga se je od obrambnega bloka odbila v kot. Po izvajanju slednjega je bil v skoku najvišji Ryan Donk, a je bil Handanović na pravem mestu. Tudi štiri minute zatem se je spet izkazal mariborski vratar, ko je Akpala pred golom ostal neoviran in z glavo nameril proti levemu kotu. Minuto pred tem je do strela prišel Mezga s spretnim preigravanjem v kazenskem prostoru, a sta žogo z drsečim posredovanjem Toma Hoglija in Almebäcka odbila v kot.

V 85. minuti so Mariborčani ostali z igralcem manj na igrišču. Aleksander Rajčević je skušal odvzeti žogo Akpali, a je med drsenjem zgrešil žogo ter belgijskega napadalca spotaknil, sodnik Firat Aydinus pa je brez oklevanja izvlekel rdeč karton. Mariborčani kljub igralcu manj niso obupali, skušali so doseči vsaj častni zadetek, a je izid ostal nespremenjen.

Evropska liga, 1. kolo, skupina H:

Club Brugge : Maribor 2:0 (2:0)
Odjidja (7), Dirar (24)
RK: Rajčević (85, Maribor)

Brimingham City : Braga 0:1 (0:1)
KIng (71); Barbosa (7, 88), Lima (59)

Lestvica: 1. Club Brugge 3, 2. Braga 3, Birmingham City 0, 4. Maribor 0


Komentarjev 1
  • 1111 19:20 15.september 2011.

    ...Darko...vsaj ti nas razveseli, če nas košarkaši pa Kekovi manekeni ne morejo...