Krvna preiskava razkrila bolezen

Foto: EPA
Foto: EPA
Britanski kolesar Mark Cavendish je zbolel za infekcijsko mononukleozo.
Oglej si celoten članek

Britanski kolesar Mark Cavendish, ki trenutno okreva po poškodbi gležnja, svoj zadnji nastop je imel 30. marca na dirki Milano-San Remo, bo moral za nedoločen čas prestaviti svojo vrnitev na kolesarska prizorišča. Nedavne krvne preiskave so razkrile, da je zbolel za infekcijsko mononukleozo, je danes objavila njegova ekipa Dimension Data.

"Cavendish je zadnje čase med vadbo čutil nepojasnjeno utrujenost, nedavna analiza krvi pa je pokazala, da je zbolel za infekcijsko mononukleozo, ki jo je povzročil virus Epstein-Barr. Zanjo ni učinkovitega zdravila, zato mu ne preostane drugega kot počitek. Skrbno bomo spremljali njegovo okrevanje, kdaj pa bo lahko spet začel trenirati z maksimalno obremenitvijo, je v tem trenutku težko reči," je za klubsko spletno stran južnoafriške profesionalne ekipe Dimension Data dejal zdravnik Jarrad Van Zuydum.

Navkljub zdravstvenim težavam dirka po Franciji, na kateri je do zdaj zmagal že na tridesetih etapah, za 31-letnega nekdanjega svetovnega prvaka Cavendisha še naprej ostaja glavni cilj v letošnji sezoni.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.