Šport
116 ogledov

Krvna preiskava razkrila bolezen

mark cavendish EPA
Britanski kolesar Mark Cavendish je zbolel za infekcijsko mononukleozo.

Britanski kolesar Mark Cavendish, ki trenutno okreva po poškodbi gležnja, svoj zadnji nastop je imel 30. marca na dirki Milano-San Remo, bo moral za nedoločen čas prestaviti svojo vrnitev na kolesarska prizorišča. Nedavne krvne preiskave so razkrile, da je zbolel za infekcijsko mononukleozo, je danes objavila njegova ekipa Dimension Data.

"Cavendish je zadnje čase med vadbo čutil nepojasnjeno utrujenost, nedavna analiza krvi pa je pokazala, da je zbolel za infekcijsko mononukleozo, ki jo je povzročil virus Epstein-Barr. Zanjo ni učinkovitega zdravila, zato mu ne preostane drugega kot počitek. Skrbno bomo spremljali njegovo okrevanje, kdaj pa bo lahko spet začel trenirati z maksimalno obremenitvijo, je v tem trenutku težko reči," je za klubsko spletno stran južnoafriške profesionalne ekipe Dimension Data dejal zdravnik Jarrad Van Zuydum.

Navkljub zdravstvenim težavam dirka po Franciji, na kateri je do zdaj zmagal že na tridesetih etapah, za 31-letnega nekdanjega svetovnega prvaka Cavendisha še naprej ostaja glavni cilj v letošnji sezoni.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.