Krvniki Blejcev klonili v finalu

Foto: Benjamin Kovač Igralci Zenita so iz Lige prvakov izločili ACH Volley. Na koncu pa so osvojili d
Odbojkarsko Ligo prvakov so še tretjič zapored osvojili odbojkarji Trentina Volleyja, ki so v finalu s 3:1 premagali "krvnike" slovenskega ACH Volleyja, Zenit iz Kazana.
Oglej si celoten članek

Odbojkarji Trentina Volleyja so še tretjič zapored postali zmagovalci Lige prvakov. V finalu zaključnega turnirja, ki so ga v Bolzanu tudi gostili, so s 3:1 (17, -20, 23, 20) premagali "krvnike" slovenskega ACH Volleyja, Zenit iz Kazana.

Za italijanske ekipe je to že 18. naslov evropskih prvakov, medtem ko Rusi, če ne upoštevamo Sovjetske zveze, ostajajo pri treh. Pri italijanski ekipi so bili v finalu najučinkovitejši Bolgar Matej Kazijski (18 točk), Kubanec Osmany Juantorena (16) in Čeh Jan Štokr (15), medtem ko je pri Rusih največ točk dosegel Maksim Mihajlov (16).

Tretje mesto so osvojili odbojkarji moskovskega Dinama, potem ko so v malem finalu premagali poljsko ekipo Jastrzebski Wegiel s 3:1 (-23, 22, 16, 21). V boju za tretje mesto se je v poljski ekipi izkazal slovenski reprezentant Mitja Gasparini, ki je bil s 24 točkami najučinkovitejši igralec tekme, med drugim je dosegel tudi dva asa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.