Šport
35 ogledov

Krvniki Blejcev klonili v finalu

Igralci Zenita so iz Lige prvakov izločili ACH Volley. Na koncu pa so osvojili d Benjamin Kovač
Odbojkarsko Ligo prvakov so še tretjič zapored osvojili odbojkarji Trentina Volleyja, ki so v finalu s 3:1 premagali "krvnike" slovenskega ACH Volleyja, Zenit iz Kazana.

Odbojkarji Trentina Volleyja so še tretjič zapored postali zmagovalci Lige prvakov. V finalu zaključnega turnirja, ki so ga v Bolzanu tudi gostili, so s 3:1 (17, -20, 23, 20) premagali "krvnike" slovenskega ACH Volleyja, Zenit iz Kazana.

Za italijanske ekipe je to že 18. naslov evropskih prvakov, medtem ko Rusi, če ne upoštevamo Sovjetske zveze, ostajajo pri treh. Pri italijanski ekipi so bili v finalu najučinkovitejši Bolgar Matej Kazijski (18 točk), Kubanec Osmany Juantorena (16) in Čeh Jan Štokr (15), medtem ko je pri Rusih največ točk dosegel Maksim Mihajlov (16).

Tretje mesto so osvojili odbojkarji moskovskega Dinama, potem ko so v malem finalu premagali poljsko ekipo Jastrzebski Wegiel s 3:1 (-23, 22, 16, 21). V boju za tretje mesto se je v poljski ekipi izkazal slovenski reprezentant Mitja Gasparini, ki je bil s 24 točkami najučinkovitejši igralec tekme, med drugim je dosegel tudi dva asa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.