Kubica desno nogo čuti bolj slabo

Foto: Žurnal24 Vsi stiskamo pesti, da bi Robert Kubica še kdaj lahko dirkal. (Foto: EPA)
Šele poleti bo jasno, ali bo poljski dirkač v formuli 1, Robert Kubica, še kdaj lahko dirkal. Zdravnik sporoča, da si bo njegova roka povrnila vso funkcionalnost, medtem ko desno nogo še naprej čuti slabo.
Oglej si celoten članek
Vse o dogajanju na
dirkah in v zakulisju: zurnal24.si/formula 1.

Novica, da bo Robert Kubica v roku 10 dni zapustil bolnišnico, je že porodila vprašanje: Kdaj se vrača v kokpit? Nikar prehitro! Tako dan kasneje sporoča zdravnik Riccardo Ceccarelli. Sredi poletja bo šele jasno, ali bo sploh še kdaj lahko dirkal. "Šele šest mesecev po nesreči bomo lahko vedeli, ali bo povsem okreval. A kolikor sem spoznal Roberta, sem prepričan, da si lahko povrne vse moči," je dejal Ceccarelli, ki bo skupaj z zdravnikom Igorjem Rossellom, ki je operiral Robertovo desno roko, tudi po odhodu Poljaka iz bolnišnice ves čas v stiku z njim. Če smo se sprva bali za njegovo roko, pa zdaj več pomislekov zbuja noga. "Obnavljanje živcev je dolgotrajen proces. Za zdaj lahko rečem, da je odziv telesa dober. Roka si bo povrnila vso funkcionalnost, nekaj težav ostaja z njegovo nogo. Za zdaj večino teže prenaša na levo nogo, desno čuti še bolj slabo. Še bo trajalo, da bo tudi desno nogo spet lahko normalno uporabljal," je za Gazetto še dejal Ceccarelli, ki je Roberta opisal kot "tri paciente v enem", saj je imel poškodovane tako roko in komolec kot nogo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.