Šport > Moto športi
48 ogledov

Kubica desno nogo čuti bolj slabo

Vsi stiskamo pesti, da bi Robert Kubica še kdaj lahko dirkal. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Šele poleti bo jasno, ali bo poljski dirkač v formuli 1, Robert Kubica, še kdaj lahko dirkal. Zdravnik sporoča, da si bo njegova roka povrnila vso funkcionalnost, medtem ko desno nogo še naprej čuti slabo.
Vse o dogajanju na
dirkah in v zakulisju: zurnal24.si/formula 1.

Novica, da bo Robert Kubica v roku 10 dni zapustil bolnišnico, je že porodila vprašanje: Kdaj se vrača v kokpit? Nikar prehitro! Tako dan kasneje sporoča zdravnik Riccardo Ceccarelli. Sredi poletja bo šele jasno, ali bo sploh še kdaj lahko dirkal. "Šele šest mesecev po nesreči bomo lahko vedeli, ali bo povsem okreval. A kolikor sem spoznal Roberta, sem prepričan, da si lahko povrne vse moči," je dejal Ceccarelli, ki bo skupaj z zdravnikom Igorjem Rossellom, ki je operiral Robertovo desno roko, tudi po odhodu Poljaka iz bolnišnice ves čas v stiku z njim. Če smo se sprva bali za njegovo roko, pa zdaj več pomislekov zbuja noga. "Obnavljanje živcev je dolgotrajen proces. Za zdaj lahko rečem, da je odziv telesa dober. Roka si bo povrnila vso funkcionalnost, nekaj težav ostaja z njegovo nogo. Za zdaj večino teže prenaša na levo nogo, desno čuti še bolj slabo. Še bo trajalo, da bo tudi desno nogo spet lahko normalno uporabljal," je za Gazetto še dejal Ceccarelli, ki je Roberta opisal kot "tri paciente v enem", saj je imel poškodovane tako roko in komolec kot nogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.