Kubica in Theissen nista sprta

Foto: Žurnal24 Pred dirko v Monzi je Kubica dejal, da je sam dovolj nor, da še naprej razmišlja
Mario Theissen, vodja BMW Sauberja, je zanikal spor s svojim dirkačem Robertom Kubico. Slednji je pred dnevi dejal, da je očitno edini, ki v moštvu še dela za osvojitev naslova prvaka.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še

Kubica: Dovolj nor, da sanja o naslovu prvaka.
BMW čaka na Alonsa.

Čeprav je na izhodnih vratih BMW Sauberja Nick Heidfeld , na vhodna pa že trka Fernando Alonso , se te dni govori o sporu šefa moštva Maria Theissna z Robertom Kubico , z dirkačem, ki je ekipi priboril prvo zmago in ima trdno pogodbo tudi za prihodnjo sezono. Zakaj gre? Kubica je pred VN Italije v Monzi potarnal, da je edini v ekipi, ki se trudi za osvojitev naslova prvaka, medtem ko ekipa ne naredi ničesar. Kubica je pred zadnjimi štirimi dirkami sezone na skupno četrtem mestu in za vodilnim Lewisom Hamiltonom ( McLaren Mercedes ) zaostaja 14 točk. Theissen je ta četrtek že zavrnil pisanje medijev, da sta s Kubico v kakršnemkoli sporu in da moštvo razmišlja o kazni Poljaku zaradi javnega polemiziranja o stanju v ekipi.

Mario Theissen Kubici ni zameril. © AFP

 
Obenem pa Mario Theissen priznava, da so se zaradi dirkačevih pritožb v Monzi dvakrat usedli za mizo in sklenili, da se morajo pred nadaljevanjem sezone vsi skupaj izboljšati. "Robert je bil po dirki v Spaju zelo razočaran, njegove besede razočaranja pa ste mediji zatem napihnili. Ko ste me v Monzi vprašali, kaj si mislim o Robertovih besedah, ste zatem napihnili še moj odziv. V petek ste me vprašali, ali razmišljamo o kazni, pa sem odgovoril, da ne morem govoriti o obveznostih dirkačev iz pogodbe. Te besede so si nekateri novinarji razlagali, kot da ne izključujem kazni. Zagotovo imamo težave s konkurenčnostjo dirkalnika, saj razvoj tekom sezone ni šel po naših načrtih." Po tretjem mestu v Monzi so se Poljakove možnosti za naslov prvaka spet okrepile in s tem bržčas tudi odnosi v BMW Sauberju. "Celotna sezona je sestavljena iz vzponov in padcev. Razplet Monze je bil odličen. Vse je še možno, zato bomo še naprej delali za končni uspeh."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.