Šport > Moto športi
0 ogledov

Kubica in Theissen nista sprta

Pred dirko v Monzi je Kubica dejal, da je sam dovolj nor, da še naprej razmišlja Žurnal24 main
Mario Theissen, vodja BMW Sauberja, je zanikal spor s svojim dirkačem Robertom Kubico. Slednji je pred dnevi dejal, da je očitno edini, ki v moštvu še dela za osvojitev naslova prvaka.
 

Preberite še

Kubica: Dovolj nor, da sanja o naslovu prvaka.
BMW čaka na Alonsa.

Čeprav je na izhodnih vratih BMW Sauberja Nick Heidfeld , na vhodna pa že trka Fernando Alonso , se te dni govori o sporu šefa moštva Maria Theissna z Robertom Kubico , z dirkačem, ki je ekipi priboril prvo zmago in ima trdno pogodbo tudi za prihodnjo sezono. Zakaj gre? Kubica je pred VN Italije v Monzi potarnal, da je edini v ekipi, ki se trudi za osvojitev naslova prvaka, medtem ko ekipa ne naredi ničesar. Kubica je pred zadnjimi štirimi dirkami sezone na skupno četrtem mestu in za vodilnim Lewisom Hamiltonom ( McLaren Mercedes ) zaostaja 14 točk. Theissen je ta četrtek že zavrnil pisanje medijev, da sta s Kubico v kakršnemkoli sporu in da moštvo razmišlja o kazni Poljaku zaradi javnega polemiziranja o stanju v ekipi.

Mario Theissen Kubici ni zameril. © AFP

 
Obenem pa Mario Theissen priznava, da so se zaradi dirkačevih pritožb v Monzi dvakrat usedli za mizo in sklenili, da se morajo pred nadaljevanjem sezone vsi skupaj izboljšati. "Robert je bil po dirki v Spaju zelo razočaran, njegove besede razočaranja pa ste mediji zatem napihnili. Ko ste me v Monzi vprašali, kaj si mislim o Robertovih besedah, ste zatem napihnili še moj odziv. V petek ste me vprašali, ali razmišljamo o kazni, pa sem odgovoril, da ne morem govoriti o obveznostih dirkačev iz pogodbe. Te besede so si nekateri novinarji razlagali, kot da ne izključujem kazni. Zagotovo imamo težave s konkurenčnostjo dirkalnika, saj razvoj tekom sezone ni šel po naših načrtih." Po tretjem mestu v Monzi so se Poljakove možnosti za naslov prvaka spet okrepile in s tem bržčas tudi odnosi v BMW Sauberju. "Celotna sezona je sestavljena iz vzponov in padcev. Razplet Monze je bil odličen. Vse je še možno, zato bomo še naprej delali za končni uspeh."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.