Kubica v 10 dneh domov

Foto: Žurnal24 Robert Kubica ima kar nekaj razlogov za dobro voljo. (Foto: Renault)
Po večmesečnem zdravljenju v bolnišnici bo poljski dirkač formule 1 Robert Kubica v desetih dneh odšel domov. "Po tej težki izkušnji se bom poskusil vrniti še boljši."
Oglej si celoten članek
Gibljivost moje roke še ni takšna, kot bi si želel, a to je ob takšnih poškodbah običajno. Ne nazadnje mi manjka precej mišične mase.
Robert Kubica

Dirkač formule 1 Robert Kubica, ki se je pred začetkom sezone hudo poškodoval na reliju v Italiji, bo v naslednjih desetih dneh lahko zapustil bolnišnico. "Točnega datuma mi še niso sporočili, upam pa, da bo to v naslednjih desetih dneh," je dejal Kubica v pogovoru za spletno stran svojega moštva formule 1 Lotus Renault.

Poljski dirkač se je ponesrečil na reliju v Italiji v začetku februarja, ko je s škodo fabio trčil v zaščitni zid, dirkalnik pa je predrla kovinska odbojna ograja. Prav ta je bila vzrok za številne poškodbe 26-letnega dirkača, med drugim tudi hudo poškodbo zapestja. Grozila je celo amputacija desne roke, ki so mu jo rešili po večurni operaciji. Zdravniki so že tedaj Poljaku napovedali dolgo okrevanje, v desetih tednih, kolikor je preživel v bolnišnici, pa je prestal še nekaj operacij zapestja, rame in komolca.

"Gibljivost moje roke še ni takšna, kot bi si želel, a to je ob takšnih poškodbah običajno. Ne nazadnje mi manjka precej mišične mase," je dejal Kubica. Ko ga bodo odpustili iz bolniške oskrbe, se bo vrnil domov v Monte Carlo, kjer bo začel z rehabilitacijskim programom. "Po tej težki izkušnji se bom poskusil vrniti še boljši," je še dejal dirkač, ki je nastopil na 76 dirkah formule 1. Letos ga je v ekipi Renaulta zamenjal Nemec Nick Heidfeld.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.