Šport > Moto športi
22 ogledov

Kubica v 10 dneh domov

Robert Kubica ima kar nekaj razlogov za dobro voljo. (Foto: Renault) Žurnal24 main
Po večmesečnem zdravljenju v bolnišnici bo poljski dirkač formule 1 Robert Kubica v desetih dneh odšel domov. "Po tej težki izkušnji se bom poskusil vrniti še boljši."
Gibljivost moje roke še ni takšna, kot bi si želel, a to je ob takšnih poškodbah običajno. Ne nazadnje mi manjka precej mišične mase.
Robert Kubica

Dirkač formule 1 Robert Kubica, ki se je pred začetkom sezone hudo poškodoval na reliju v Italiji, bo v naslednjih desetih dneh lahko zapustil bolnišnico. "Točnega datuma mi še niso sporočili, upam pa, da bo to v naslednjih desetih dneh," je dejal Kubica v pogovoru za spletno stran svojega moštva formule 1 Lotus Renault.

Poljski dirkač se je ponesrečil na reliju v Italiji v začetku februarja, ko je s škodo fabio trčil v zaščitni zid, dirkalnik pa je predrla kovinska odbojna ograja. Prav ta je bila vzrok za številne poškodbe 26-letnega dirkača, med drugim tudi hudo poškodbo zapestja. Grozila je celo amputacija desne roke, ki so mu jo rešili po večurni operaciji. Zdravniki so že tedaj Poljaku napovedali dolgo okrevanje, v desetih tednih, kolikor je preživel v bolnišnici, pa je prestal še nekaj operacij zapestja, rame in komolca.

"Gibljivost moje roke še ni takšna, kot bi si želel, a to je ob takšnih poškodbah običajno. Ne nazadnje mi manjka precej mišične mase," je dejal Kubica. Ko ga bodo odpustili iz bolniške oskrbe, se bo vrnil domov v Monte Carlo, kjer bo začel z rehabilitacijskim programom. "Po tej težki izkušnji se bom poskusil vrniti še boljši," je še dejal dirkač, ki je nastopil na 76 dirkah formule 1. Letos ga je v ekipi Renaulta zamenjal Nemec Nick Heidfeld.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.