Kultni trener 18-letnemu Slovencu odprl vrata na veliko sceno

Foto: Epa Carlo Ancelotti, v ozadju levo Žan-Luk Leban.
Foto: Epa Carlo Ancelotti, v ozadju levo Žan-Luk Leban.
Mladi slovenski vratar si bo soboto zapolnil za vse življenje.
Oglej si celoten članek

Na stadionu Goodsion Park v Liverpoolu se je v soboto odvila ena od četrtfinalnih tekem letošnje izvedbe angleškega FA pokala. Najstarejše tekmovanje na svetu pa je kljub porazu dalo veliko vzpodbudo mlademu Slovencu.

Žan-Luk Leban je namreč kot rezervni vratar sedel na klopi Evertona, kamor ga je posadil legendarni trener Carlo Ancelotti. Italijan je sicer vpisal poraz proti favoriziranemu Manchester Cityju (0:2).

Leban je decembra dopolnil šele 18 let in se ponavadi udejstvuje v rezervnih in mladinskih zasedbah Evertona. A tokrat je dobil priložnost, da si od blizu ogleda veliki obračun svojega moštva proti varovancem Pepa Guardiole.

Foto: Epa Goodison Park Everton Man City

Video Kar je Mourinho storil po porazu z Dinamom, odmeva po celem svetu

Žan-Lukov oče je nekdaj uveljavljeni košarkar na slovenski sceni - Boštjan Leban. Slednji je velik del kariere preživel v Zagorju, kjer se je po koncu športne poti tudi zaposlil pri enem od tamkajšnjih podjetij. Sčasoma ga je poslovna pot vodila na Poljsko, kjer živi že več kot desetletje.

Žan-Luk Leban (na spodnji fotografiji) je odraščal na Poljskem in se tam tudi nogometno kalil. Zdaj svojo pot na največjo sceno išče na Otoku, sobota pa je zanj predstavljala velik mejnik v karieri.

Foto: Instagram Žan-Luk Leban

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.