Šport > Nogomet
2368 ogledov

Kultni trener 18-letnemu Slovencu odprl vrata na veliko sceno

Carlo Ancelotti Epa Carlo Ancelotti, v ozadju levo Žan-Luk Leban.
Mladi slovenski vratar si bo soboto zapolnil za vse življenje.

Na stadionu Goodsion Park v Liverpoolu se je v soboto odvila ena od četrtfinalnih tekem letošnje izvedbe angleškega FA pokala. Najstarejše tekmovanje na svetu pa je kljub porazu dalo veliko vzpodbudo mlademu Slovencu.

Žan-Luk Leban je namreč kot rezervni vratar sedel na klopi Evertona, kamor ga je posadil legendarni trener Carlo Ancelotti. Italijan je sicer vpisal poraz proti favoriziranemu Manchester Cityju (0:2).

Leban je decembra dopolnil šele 18 let in se ponavadi udejstvuje v rezervnih in mladinskih zasedbah Evertona. A tokrat je dobil priložnost, da si od blizu ogleda veliki obračun svojega moštva proti varovancem Pepa Guardiole.

Goodison Park Everton Man City | Avtor: Epa Epa

Jose Mourinho Video Šport Kar je Mourinho storil po porazu z Dinamom, odmeva po celem svetu

Žan-Lukov oče je nekdaj uveljavljeni košarkar na slovenski sceni - Boštjan Leban. Slednji je velik del kariere preživel v Zagorju, kjer se je po koncu športne poti tudi zaposlil pri enem od tamkajšnjih podjetij. Sčasoma ga je poslovna pot vodila na Poljsko, kjer živi že več kot desetletje.

Žan-Luk Leban (na spodnji fotografiji) je odraščal na Poljskem in se tam tudi nogometno kalil. Zdaj svojo pot na največjo sceno išče na Otoku, sobota pa je zanj predstavljala velik mejnik v karieri.

Žan-Luk Leban | Avtor: Instagram Instagram

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice