Šport > Nogomet
1379 ogledov

Nova epska blamaža Liverpoola, Manchester ostaja rdeč

Premier liga Profimedia
United dobil manchestrski derbi s Cityjem, Liverpool doma poražen proti ekipi, ki ji grozi izpad.

Nogometaši Liverpoola so v 27. krogu angleške lige gostili Fulham in igrišče spet zapustili sklonjenih glav. Gosti so zmagali z 1:0. Osrednja tekma kroga med vodilnima Manchester Cityjem in Manchester Unitedom je pripadla slednjemu, ki je zmagal z 2:0.

Manchestrski mestni derbi Cityja in Uniteda so bolje začeli gostujoči igralci v rdečih dresih, potem ko je Bruno Fernandes že v drugi minuti unovčil enajstmetrovko, ki jo je priigral Anthony Martial. Luke Shaw je v 50. minuti podvojil prednost rdečih vragov, dve minuti pred tem pa je Rodri na drugi strani zadel prečko. V 69. minuti je imel novo izjemno priložnost za United Martial, ki pa je izgubil dvoboj ena na ena z Edersonom.

Premier liga | Avtor: Profimedia Profimedia

United, ki je še 22. tekmo zapovrstjo v gosteh končal neporažen, je tako končal izjemno serijo 21 zmag Cityja v vseh tekmovanjih in 15 v prvenstvu. Slednji je sicer ostal na vrhu lestvici s 65 točkami, United jih ima zdaj na drugem mestu 54.

Fulham pa je zadal nov udarec Liverpoolu. Povedel je ob koncu prvega polčasa, ko je zadel Mario Lemina. Kot se je izkazalo, je bil to edini gol na tekmi, kar pomeni, da so svoj neslavni rekordni niz porazov na domačem igrišču rdeči podaljšali na šest. Pred Fulhamom so branilca naslova prvaka na Anfieldu premagali še Chelsea, Everton, Manchester City, Brighton in Burnley.

Premier liga | Avtor: Profimedia Profimedia

Na prvi današnji tekmi sta se West Bromwich Albion in Newcastle razšla brez golov. Ob 20.15 bo še obračun Tottenham - Crystal Palace.

Že v soboto sta Burnley in Arsenal igrala 1:1, Sheffield United je izgubil proti Southamptonu z 0:2, Aston Villa in Wolverhampton sta se razšla z 0:0, Brighton & Hove Albion pa je klonil pred Leicester Cityjem z 1:2. Slednji je tretji na lestvici s 53 točkami.

Krog se bo končal v ponedeljek s tekmama Chelsea - Everton in West Ham United - Leeds United.

Komentarjev 1
  • jakec1575 23:37 07.marec 2021.

    Kloopa je pred časom zapustil bosanski trener, ki je bil del tima še iz borrusie. ocitno je resnica, kar je govoril ta trener. Da Kloop le ni tak magicar sam od sebe.