Kurnikova se vrača na sveto travo

Foto: Žurnal24 Lani poleti je Kurnikova igrala mešane dvojice v Nemčiji. (Foto: EPA)
Saj se sploh ne spomnimo več, kdaj smo nazadnje gledali ritko, pardon, tenis Ane Kurnikove. Zdaj jo bomo lahko spet. Skupaj z Martino Hingis bo zaigrala na turnirju legend v Wimbledonu.
Oglej si celoten članek

Na odprtem prvenstvu Anglije se obeta poslastica za teniške sladokusce tudi zunaj rednega programa turnirja za grand slam. Nekdanji zvezdnici Martina Hingis in Ana Kurnikova bosta združili moči in v Wimbledonu nastopili na turnirju legend v dvojicah. V najboljših časih sta nekoč sijajni igralki Kurnikova in Hingisova blesteli tudi v dvojicah. Dvakrat, v letih 1999 in 2002, sta v paru pometli z vso konkurenco in v konkurenci dvojic osvojili naslova odprtega prvenstva Avstralije. Zdaj pa bosta, po napovedih njunih agentov, znova stopili na teniško igrišče ter v dvojicah zaigrali na turnirju legend.

Rusinja Kurnikova, ki je blestela tako na veliki teniški sceni kot zunaj nje kot manekenka, že sedem let zaradi poškodb ni zaigrala v okviru turneje WTA. V Wimbledonu je leta 1997 prišla do polfinala, kar je sicer njena najvišja uvrstitev na turnirjih za grand slam v konkurenci posameznic. Nekdanja številka 1 ženskega tenisa Švicarka Hingisova je bila leta 2007 po turnirju v Wimbledonu pozitivna na kokain, zato si je prislužila dveletno prepoved nastopanja. Po kokainski aferi v Wimbledonu je Švicarka, ki se ji je dveletna prepoved nastopanja iztekla oktobra lani, končala kariero. V slovaških Košicah rojena Hingisova je v karieri petkrat slavila zmage na turnirjih za grand slam.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.