Šport
33 ogledov

Kurnikova se vrača na sveto travo

Lani poleti je Kurnikova igrala mešane dvojice v Nemčiji. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Saj se sploh ne spomnimo več, kdaj smo nazadnje gledali ritko, pardon, tenis Ane Kurnikove. Zdaj jo bomo lahko spet. Skupaj z Martino Hingis bo zaigrala na turnirju legend v Wimbledonu.

Na odprtem prvenstvu Anglije se obeta poslastica za teniške sladokusce tudi zunaj rednega programa turnirja za grand slam. Nekdanji zvezdnici Martina Hingis in Ana Kurnikova bosta združili moči in v Wimbledonu nastopili na turnirju legend v dvojicah. V najboljših časih sta nekoč sijajni igralki Kurnikova in Hingisova blesteli tudi v dvojicah. Dvakrat, v letih 1999 in 2002, sta v paru pometli z vso konkurenco in v konkurenci dvojic osvojili naslova odprtega prvenstva Avstralije. Zdaj pa bosta, po napovedih njunih agentov, znova stopili na teniško igrišče ter v dvojicah zaigrali na turnirju legend.

Rusinja Kurnikova, ki je blestela tako na veliki teniški sceni kot zunaj nje kot manekenka, že sedem let zaradi poškodb ni zaigrala v okviru turneje WTA. V Wimbledonu je leta 1997 prišla do polfinala, kar je sicer njena najvišja uvrstitev na turnirjih za grand slam v konkurenci posameznic. Nekdanja številka 1 ženskega tenisa Švicarka Hingisova je bila leta 2007 po turnirju v Wimbledonu pozitivna na kokain, zato si je prislužila dveletno prepoved nastopanja. Po kokainski aferi v Wimbledonu je Švicarka, ki se ji je dveletna prepoved nastopanja iztekla oktobra lani, končala kariero. V slovaških Košicah rojena Hingisova je v karieri petkrat slavila zmage na turnirjih za grand slam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.