Kusturica na čelo srbske smučarije

Foto: EPA
Foto: EPA
Srbska smučarska zveza (SSS) je v soboto na izredni skupščini izbrala novega predsednika, ki je postal nihče drug kot znani filmski režiser Emir Kusturica. Rojeni Sarajevčan je bil edini kandidat, od 46 delegatov pa je proti njegovemu imenovanju glasoval le eden, poroča Tanjug.
Oglej si celoten članek

"Naša javnost pozna dozdajšnji prispevek Kusturice v razvoju smučarskih športov, še posebej alpskega smučanja, njegov ustvarjalni duh pa je poznan po celem svetu," je povedal Dragor Stojanović, zadnji predsednik SSS. Srbski beli cirkus bodo poleg svetovno znanega režiserja Emirja Kusturice kot kaže zasedli še nekateri znani obrazi, katerih imenovanje naj bi Kusturica že predlagal. Na skupščini na Mokri gori je kandidaturo Kusturice podprlo 45 izmed 46 delegatov.

Režiserja priljubljenih filmov Se spominjaš Dolly Bell?, Podzemlje in Črna mačka, beli mačkon je za predsednika predlagalo več različnih klubov. Stojanović je še dodal, da je Kusturica kandidaturo sprejel že pred imenovanjem. Za podpredsednike zveze je predlagal Dragana Stojadinovića, Gorana Perčevića, Bratislava Čeperkovića in Dejana Ljevnajića.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.