Šport
32 ogledov

Kusturica na čelo srbske smučarije

Emir Kusturica naj bi po besedah bosanskih režiserjev podpiral vojne zločince. ( EPA
Srbska smučarska zveza (SSS) je v soboto na izredni skupščini izbrala novega predsednika, ki je postal nihče drug kot znani filmski režiser Emir Kusturica. Rojeni Sarajevčan je bil edini kandidat, od 46 delegatov pa je proti njegovemu imenovanju glasoval le eden, poroča Tanjug.

"Naša javnost pozna dozdajšnji prispevek Kusturice v razvoju smučarskih športov, še posebej alpskega smučanja, njegov ustvarjalni duh pa je poznan po celem svetu," je povedal Dragor Stojanović, zadnji predsednik SSS. Srbski beli cirkus bodo poleg svetovno znanega režiserja Emirja Kusturice kot kaže zasedli še nekateri znani obrazi, katerih imenovanje naj bi Kusturica že predlagal. Na skupščini na Mokri gori je kandidaturo Kusturice podprlo 45 izmed 46 delegatov.

Režiserja priljubljenih filmov Se spominjaš Dolly Bell?, Podzemlje in Črna mačka, beli mačkon je za predsednika predlagalo več različnih klubov. Stojanović je še dodal, da je Kusturica kandidaturo sprejel že pred imenovanjem. Za podpredsednike zveze je predlagal Dragana Stojadinovića, Gorana Perčevića, Bratislava Čeperkovića in Dejana Ljevnajića.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.