LA bi OI rad gostil še tretjič

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Los Angeles, ki je že dvakrat gostil olimpijske igre (1932 in 1984), se namerava potegovati še za izvedbo poletnih olimpijskih in paraolimpijskih iger leta 2024.
Oglej si celoten članek

Antonio Villaraigosa, župan ameriške metropole z zahodne obale, je na Ameriški olimpijski komite (Usoc) naslovil pismo o nameri.

Vodstvo Usoca je februarja pisalo županom 35 mest, v pismu jih je spraševalo, če so pripravljeni pripraviti OI 2024. Villaraigosa je odgovoril pritrdilno, pismu o nameri pa je dodal tudi podporo številih drugih organizacij in uglednih posameznikov, med drugim južnokalifornijskega komiteja za OI, košarkarske legende Magica Johnsona in z oskarjem nagrajenega igralca Toma Hanksa.

Mednarodni olimpijski komite (Mok) bo gostitelja OI 2024 izbral leta 2017. ZDA so zadnjič OI pripravile leta 1996, ko so bile v Atlanti poletne igre, in leta 2002, ko je Salt Lake City gostil zimsko izvedbo tekmovanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.