Šport
3 ogledov

LA bi OI rad gostil še tretjič

Steven Spielberg je sodeloval pri otvoritveni slovesnosti OI v Salt Lake Cityju, Žurnal24 main
Los Angeles, ki je že dvakrat gostil olimpijske igre (1932 in 1984), se namerava potegovati še za izvedbo poletnih olimpijskih in paraolimpijskih iger leta 2024.

Antonio Villaraigosa, župan ameriške metropole z zahodne obale, je na Ameriški olimpijski komite (Usoc) naslovil pismo o nameri.

Vodstvo Usoca je februarja pisalo županom 35 mest, v pismu jih je spraševalo, če so pripravljeni pripraviti OI 2024. Villaraigosa je odgovoril pritrdilno, pismu o nameri pa je dodal tudi podporo številih drugih organizacij in uglednih posameznikov, med drugim južnokalifornijskega komiteja za OI, košarkarske legende Magica Johnsona in z oskarjem nagrajenega igralca Toma Hanksa.

Mednarodni olimpijski komite (Mok) bo gostitelja OI 2024 izbral leta 2017. ZDA so zadnjič OI pripravile leta 1996, ko so bile v Atlanti poletne igre, in leta 2002, ko je Salt Lake City gostil zimsko izvedbo tekmovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.