Šport
37 ogledov

V Sarajevu znova želijo olimpijske igre

sarajevo sedežnica Reuters
V Sarajevu je oživela ideja o vnovični organizaciji zimskih olimpijskih iger, lokalne oblasti veliko vlagajo v obnovo nekdanjih tekmovalnih prizorišč.

V Sarajevu, ki je najboljše v zimskih športih gostli leta 1984, so se lotili obnove nekdanjih olimpijskih tekmovalnih prizorišč. Na Bjelašnici končujejo dela na hotelskih objektih, obnavljajo pa tudi objekte na Igmanu in Trebeviću ter skakalnice in sedežnice. Vse skupaj naj bi stalo okrog 150 milijonov evrov.

"Pričakujemo, da bi lahko že leta 2016 imeli tekmo svetovnega pokala. Pred kratkim so nas obiskali predstavniki Mednarodne smučarske zveze. Odšli so zelo zadovoljni," je za TV Slovenija dejal vodja obnove olimpijskih prizorišč, Slavko Maleč.

Kandidatura Sarajeva ni prišla v ožji izbor za igre leta 2014, ki jih je dobil ruski Soči, ter leta 2018, ko so bo zimska olimpijada v Pjeongčangu. Še leto dni pa imajo Sarajevčani časa za oddajo kandidature za igre leta 2022, kjer se obeta ostra konkurenca Münchna, Nice, Osla, Krakova in Zakopan, St. Moritza in Davosa...

Komentarjev 1
  • pesjan 18:12 14.september 2012.

    pravilno BIH da se boste malce opomogli .