Šport
36 ogledov

RTV SLO naj bi ostal brez športnih vsebin

RTV, RTVS, deček, piščal Bobo
Leta 2013 bi se lahko v najslabšem primeru zgodilo, da bi bil športni program na RTV Slovenija zelo osiromašen, ostale bi lahko le še informativne oddaje in redki prenosi domačih tekmovanj.

Po besedah urednika športnega programa na RTV Slovenija, Mileta Jovanovića, bi lahko imela odločitev vlade o znižanju RTV-prispevka za deset odstotkov in posledično pripravljena izhodišča programskega sveta, ki predvidevajo kar 60-odstotno znižanje proračuna za športne vsebine, vsaj dve resni posledici. "Ne bi imeli več možnosti kupovati novih pravic oziroma plačevati licenc za predvajanje posameznih dogodkov, poleg tega ne bi mogli realizirati že obstoječih podpisanih pogodb," je dejal Jovanović za Studio ob 17-ih.

RTV Slovenija ima za leto 2014 že zakupljeni obe veliki tekmovanji, Olimpijske igre v Sočiju in Svetovno prvenstvo v nogometu v Braziliji, ob tem pa so si že zagotovili tudi pravico do predvajanja Pokala konfederacij, atletskih in gimnastičnih tekmovanj, odbojkarske Lige prvakov, državnega prvenstva v košarki ...

Če bi se najbolj črnoglede napovedi uresničile, bi lahko gledalci državne televizije v prihodnjem letu v neposrednem prenosu spremljali le tekmovanja v Planici, smučanje iz Maribora in Kranjske Gore ter domače tekme nogometne reprezentance. Ob tem bi bilo odveč kar 30 zunanjih sodelavcev športnega uredništva.

Generalni direktor RTV meni, da referenduma o RTV prispevku ne more biti, saj gr | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Jovanović: "Že zdaj smo omejeni"

"Mi bomo že ob koncu tega meseca začeli pripravljati načrte za prihodnje leto, in sicer za zdaj še brez upoštevanja racionalizacije. Že zdaj smo omejeni in ne potujemo na vsa prizorišča. Kar se tiče zimske sezone, imamo pravice za svetovne pokale že zakupljene, tako da tu ne pričakujem težav. Zunanji sodelavci športnega uredništva, ki bi ob najbolj črnem scenariju izgubili delo, so večinoma naši redni sodelavci, ki se od redno zaposlenih razlikujejo predvsem v formalnem statusu; gre za ljudi, ki vsakodnevno pripravljajo športni program," je za Žurnal24 povedal Mile Jovanović, ki pričakuje, da se bo situacija izkristalizirala do konca koledarskega leta.

Komentarjev 5
  • zic 08:30 13.september 2012.

    meni pa to ni nobena katastrofa ob anormnem številu športnih programov...da ne začnem naštevat...bo zmanjkalo prostora!!

  • Fulmmer 12:54 12.september 2012.

    Hmmm, kako pa lahko POP TV preživi brez obvezne naročnine???

  • Tupamaros 12:20 12.september 2012.

    Pristali ste na realna tla. Preseravali ste se na veliko. Zaposlenih in tistih z avtorsko pogodbo imate preveč. Plačevali ste tudi tisto, ki ni bilo nikoli predvajano ali pa celo posneto itn. Sedaj se boste pokrili le toliko koliko je ...prikaži več odeja dolga.LPTupamaros