''Lahko bi bila katastrofa''

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Ob urejanju nordijskega centra v Planici je v sredo popoldne zaradi varjenja zagorela kokosova mreža za zatravitev brežine na letalnici.
Oglej si celoten članek

Gasilci so ogenj pogasili, v požaru ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za okoli 2000 evrov materialne škode, je povedal direktor Zavoda za šport Planica Jelko Gros.

Kot je poudaril Gros, so imeli srečo v nesreči. "Lahko bi bila katastrofa, če bi se veter obrnil proti gozdu," je pojasnil. Tako pa je v požaru, ki so ga pogasili prostovoljni gasilci iz Rateč in Kranjske Gore ter poklicni gasilci z Jesenic, zgorelo le okoli 700 kvadratnih metrov kokosove mreže. Škodo, ki znaša okoli 2000 evrov, bo pokrila zavarovalnica, pri kateri je zavarovan izvajalec del.

O tem, kako teče gradnja nordijskega centra v Planici, kjer ob skakalnicah nastaja še tekaški center, je Gros povedal, da dela potekajo v skladu z načrti, ampak tudi z nekaj pričakovanimi težavami, kot je to pri vsaki gradnji.

Zaradi objektivnih razlogov se nekoliko podaljšujejo roki za zaključek del. "Načeloma pa je tako, kot smo rekli, da naj bi letos zaključili vsa dela in bomo center lahko začeli decembra uporabljati," je poudaril.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.