Šport
30 ogledov

''Lahko bi bila katastrofa''

Planica 2015 Anže Petkovšek
Ob urejanju nordijskega centra v Planici je v sredo popoldne zaradi varjenja zagorela kokosova mreža za zatravitev brežine na letalnici.

Gasilci so ogenj pogasili, v požaru ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za okoli 2000 evrov materialne škode, je povedal direktor Zavoda za šport Planica Jelko Gros.

Kot je poudaril Gros, so imeli srečo v nesreči. "Lahko bi bila katastrofa, če bi se veter obrnil proti gozdu," je pojasnil. Tako pa je v požaru, ki so ga pogasili prostovoljni gasilci iz Rateč in Kranjske Gore ter poklicni gasilci z Jesenic, zgorelo le okoli 700 kvadratnih metrov kokosove mreže. Škodo, ki znaša okoli 2000 evrov, bo pokrila zavarovalnica, pri kateri je zavarovan izvajalec del.

O tem, kako teče gradnja nordijskega centra v Planici, kjer ob skakalnicah nastaja še tekaški center, je Gros povedal, da dela potekajo v skladu z načrti, ampak tudi z nekaj pričakovanimi težavami, kot je to pri vsaki gradnji.

Zaradi objektivnih razlogov se nekoliko podaljšujejo roki za zaključek del. "Načeloma pa je tako, kot smo rekli, da naj bi letos zaključili vsa dela in bomo center lahko začeli decembra uporabljati," je poudaril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.