Lahko bi ga ubil tudi alkohol

Foto: Žurnal24 robic_dos_faca_sps_main325
Policija je potrdila, da je bil voznik, ki je bil vpleten v nesrečo Jureta Robiča, alkoholiziran. Vendar je vprašljivo, ali bo tudi strokovni pregled pokazal stopnjo alkoholiziranosti nad zakonsko mejo.
Oglej si celoten članek

"Policisti so na kraju nesreče vozniku osebnega avtomobila odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je bil pozitiven. Odrejen je bil strokovni pregled, katerega rezultata še nismo prejeli," je za zurnal24.si potrdil Leon Keder s Policijske uprave Kranj.

Nikoli kaznovan
Viri opozarjajo, da bi "vozniku, če bi se izkazalo, da vozi opit, že na kraju nesreče vzeli dovoljenje in vozilo, poleg tega bi ga pridržali". Voznika v zadnjih 4 letih policisti zaradi vožnje pod vplivom niso kaznovali.

Po naših neuradnih informacijah je vozniku alkotest na kraju nesreče pokazal stopnjo alkoholiziranosti tik nad dovoljeno mejo, zato je po teh informacijah vprašljivo, ali bo tudi strokovni pregled pokazal, da je bila stopnja alkoholiziranosti nad zakonsko določeno mejo. Ekstremni športniki, ki jim je slog vožnje kolesarjev po okolici kraja tragedije znan, sicer dopuščajo možnost, da je "k nesreči najverjetneje prispevala predvsem hitrost kolesarja".

Ker policija rezultata strokovnega pregleda še ni prejela, še ne moremo govoriti o vožnji pod vplivom alkohola. Voznik osebnega vozila je imel veljavno vozniško dovoljenje. O vseh ugotovitvah pa bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.