Šport
11 ogledov

Lahko bi ga ubil tudi alkohol

robic_dos_faca_sps_main325 Žurnal24 main
Policija je potrdila, da je bil voznik, ki je bil vpleten v nesrečo Jureta Robiča, alkoholiziran. Vendar je vprašljivo, ali bo tudi strokovni pregled pokazal stopnjo alkoholiziranosti nad zakonsko mejo.

"Policisti so na kraju nesreče vozniku osebnega avtomobila odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je bil pozitiven. Odrejen je bil strokovni pregled, katerega rezultata še nismo prejeli," je za zurnal24.si potrdil Leon Keder s Policijske uprave Kranj.

Nikoli kaznovan
Viri opozarjajo, da bi "vozniku, če bi se izkazalo, da vozi opit, že na kraju nesreče vzeli dovoljenje in vozilo, poleg tega bi ga pridržali". Voznika v zadnjih 4 letih policisti zaradi vožnje pod vplivom niso kaznovali.

Po naših neuradnih informacijah je vozniku alkotest na kraju nesreče pokazal stopnjo alkoholiziranosti tik nad dovoljeno mejo, zato je po teh informacijah vprašljivo, ali bo tudi strokovni pregled pokazal, da je bila stopnja alkoholiziranosti nad zakonsko določeno mejo. Ekstremni športniki, ki jim je slog vožnje kolesarjev po okolici kraja tragedije znan, sicer dopuščajo možnost, da je "k nesreči najverjetneje prispevala predvsem hitrost kolesarja".

Ker policija rezultata strokovnega pregleda še ni prejela, še ne moremo govoriti o vožnji pod vplivom alkohola. Voznik osebnega vozila je imel veljavno vozniško dovoljenje. O vseh ugotovitvah pa bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.