Lahko Isner ustavi Nadala?

Foto: EPA
Foto: EPA
Danes ob 18.30 po slovenskem času se bosta v finalu mastersa v Cincinnatiju pomerila Španec Rafael Nadal in domačin John Isner.
Oglej si celoten članek

V Cincinnatiju je vse pripravljeno za sklepno dejanje sedmega teniškega mastersa v letošnji sezoni. Za lovoriko v Cincinnatiju se bosta udarila najboljši tenisač sezone Rafael Nadal in domači adut John Isner, ki bo šele drugič v karieri nastopil v finalu turnirja serije masters.
Foto: EPA nadal isner Nadal in Isner sta do današnjega dne odigrala tri obračune, vse tri pa je dobil Španec. Najbolj zanimivo partijo sta odigrala pred dvema letoma v prvem krogu Roland Garrosa, kjer je Isner senzacionalno pobegnil na 2:1 v nizih in ''kralja peska'' prvič prislilil, da je za zmago v Parizu moral odigrati pet nizov.

Nadal nastopa v 37. finalu turnirja serije masters in lovi deveto lovoriko v letošnji sezoni. Od februarja, ko se je vrnil v teniško karavano, je nanizal 52 zmag in le tri poraze, letos pa sploh še ni izgubil na trdi podlagi (14-0). Španec je nastopil v finalu enajstih do dvanajstih turnirjev, ki se jih je udeležil.

Isner nastopa v drugem finalu turnirja serije masters - lani je v Indian Wellsu izgubil proti Rogerju Federerju - in lovi tretjo lovoriko v letošnji sezoni. Pred 14 dnevi je zaigral v finalu Washingtona, kjer ga je premagal Juan Martin Del Potro. Američan je Argentincu vrnil v Cincinnatiju, kjer je imel Del Potro na voljo celo zaključno žogico, a na koncu izpadel iz turnirja. Isner je letos dobil 31 obračunov, izgubil pa 18.

ATP Masters 1000, Cincinnati, finale:

ob 18.30:
Rafael Nadal (Špa/4) - John Isner (ZDA/14)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.