Šport
23 ogledov

Lahko Isner ustavi Nadala?

john isner EPA
Danes ob 18.30 po slovenskem času se bosta v finalu mastersa v Cincinnatiju pomerila Španec Rafael Nadal in domačin John Isner.

V Cincinnatiju je vse pripravljeno za sklepno dejanje sedmega teniškega mastersa v letošnji sezoni. Za lovoriko v Cincinnatiju se bosta udarila najboljši tenisač sezone Rafael Nadal in domači adut John Isner, ki bo šele drugič v karieri nastopil v finalu turnirja serije masters.

nadal isner | Avtor: EPA EPA
Nadal in Isner sta do današnjega dne odigrala tri obračune, vse tri pa je dobil Španec. Najbolj zanimivo partijo sta odigrala pred dvema letoma v prvem krogu Roland Garrosa, kjer je Isner senzacionalno pobegnil na 2:1 v nizih in ''kralja peska'' prvič prislilil, da je za zmago v Parizu moral odigrati pet nizov.

Nadal nastopa v 37. finalu turnirja serije masters in lovi deveto lovoriko v letošnji sezoni. Od februarja, ko se je vrnil v teniško karavano, je nanizal 52 zmag in le tri poraze, letos pa sploh še ni izgubil na trdi podlagi (14-0). Španec je nastopil v finalu enajstih do dvanajstih turnirjev, ki se jih je udeležil.

Isner nastopa v drugem finalu turnirja serije masters - lani je v Indian Wellsu izgubil proti Rogerju Federerju - in lovi tretjo lovoriko v letošnji sezoni. Pred 14 dnevi je zaigral v finalu Washingtona, kjer ga je premagal Juan Martin Del Potro. Američan je Argentincu vrnil v Cincinnatiju, kjer je imel Del Potro na voljo celo zaključno žogico, a na koncu izpadel iz turnirja. Isner je letos dobil 31 obračunov, izgubil pa 18.

ATP Masters 1000, Cincinnati, finale:

ob 18.30:
Rafael Nadal (Špa/4) - John Isner (ZDA/14)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.