Šport
15 ogledov

Nadal ugnal Federerja, Đoković spakiral

rafael nadal Reuters
Španec Rafael Nadal je v četrtfinalu mastersa v Cincinnatiju s 5:7, 6:4, 6:3 premagal Švicarja Rogerja Federer. Poslovila se je številka ena svetovnega tenisa Srb Novak Đoković.

Znani so vsi štirje polfinalist Cincinnatija, sedmega mastersa v letošnji sezoni in zadnjega pred OP ZDA.

roger federer | Avtor: Reuters Reuters
Rafael Nadal se je z večnim rivalom Rogerjem Federerjem prvič pomeril v Cincinnatiju, kjer je Švicar v preteklosti zmagal že petkrat. To je bil njun 31. obračun, še enaindvajsetič pa se je zmage veselil Nadal, ki je slavil s 5:7, 6:4, 6:3.

Nadal se bo v polfinalu pomeril s Čehom Tomašem Berdychom, ki je potreboval dva niza, da je izločil drugega igralca sveta Andyja Murrayja. Češki tenisač je z rezultatom 6:3, 6:4 Murrayju preprečil, da bi ostal v igri za tretji naslov na ameriškem mastersu.

Za največjo senzacijo dneva je poskrbel domačin John Isner, ki je s 7:6 (5), 3:6, 7:5 izločil prvega igralca sveta Novaka Đokovića. Ta je poskušal postati prvi tenisač, ki bi mu uspelo zmagati na vseh devetih mastersih v teniškem koledarju.

Isner se bo za nastop v finalu pomeril z Argentincem Juanom Martinom Del Potrom, ki je po pričakovanjih s 6:4, 3:6, 6:1 ugnal Rusa Dmitrija Tursunova.

ATP Masters 1000, Cincinnati, četrtfinale:

Novak Đoković (Srb/1) : John Isner (ZDA/14) 6:7 (5), 6:3, 5:7
Juan Martin Del Potro (Arg/7) : Dmitri Tursunov 6:4, 3:6, 6:1

Rafael Nadal (Špa/4) : Roger Federer (Švi/5) 5:7, 6:4, 6:3
Andy Murray (VBr/2) : Tomaš Berdych (Češ/6) 3:6, 4:6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.