Šport
20 ogledov

Federerjev trenutek resnice

roger federer EPA
Teniška karavana se je iz Montreala preselila v Cincinnati, kjer je na sporedu sedmi masters v letošnji sezoni, zadnji pred OP ZDA.

Švicar Roger Federer je v Cincinnati prispel predčasno, saj je zaradi poškodbe hrbta odpovedal udeležbo v Montrealu. Dvakratni nosilec naslova bo na hitrih igriščih ameriške turneje lovil drugo lovoriko v sezoni, prvo na trdi podlagi.

''Ponavadi igram dobro pred grand slami. Tukaj se vedno počutim dobrodošlega. To je lep turnir. Navijačem je všeč. Trume se zgrinjajo iz okoliških mest in občutek imaš, da so tu zaradi tenisa, kar je za igralce zabavno,'' je povedal Federer, petkratni zmagovalec Cincinnatija (2005, 2007, 2009, 2010, 2012).

roger federer | Avtor: Facebook Facebook
''Šel sem na kratke počitnice s svojo družino in po povratku trdo treniral. Po Wimbledonu sem razmišljal, kaj lahko naredim? Več treniram? Počivam? Kako lahko izkoristim dodatnih 10 do 12 dni?,'' je povedal Švicar in dodal: ''Zato sem koledarju dodal Gstaad in Hamburg, kjer sem imel možnost testirati nov lopar. Na poti v Hambrug sem se počutil odlično, nato pa so se pojavile težave s hrbtom. Za mano je nekaj težkih tednov, drugačnih, kot bi si želel.''

Federer je priznal, da se je z bolečinami v hrbtu težko privajati na nov lopar, vendar verjame, da je bila to pozitivna izkušnja. ''V tem trenutku moram poskrbeti, da na igrišču uživam in ne razmišljam o drugih stvareh. Tenis je prioriteta,'' je povedal zmagovalec 21 masters turnirjev.

Maestro, kot ga radi kličejo oboževalci, v Cincinnatiju trenira z obema loparjema, ni pa še jasno, s katerim bo zaigral v svojem prvem obračunu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.