Šport
36 ogledov

Poškodbe ujele tudi Federerja

roger federer EPA
Švicarski maestro Roger Federer je zaradi poškodbe hrbta odpovedal nastop na šestem mastersu sezone v Montrealu.

Dolga leta najboljši teniški igralec na svetu Roger Federer, ki ima že več tednov težave s poškodbo hrbta, je danes le nekaj ur pred začetkom žreba odpovedal nastop na mastersu ATP v Montrealu, ki se bo začel v ponedeljek. Zaradi bolečin je vprašljiv tudi njegov nastop na zadnjem letošnjem turnirju za grand slam, odprtem prvenstvu ZDA.

Tudi Federer ni imun na poškodbe

Ta čas peti igralec sveta je prek Facebooka sporočil odločitev, da ne bo nastopil v Montrealu, a ni dodal nikakršnih podrobnosti, za kaj natančno gre. "Zelo sem razočaran, a ne bom mogel nastopiti Montrealu naslednji teden. Gre za velik turnir z izjemnimi navijači in veselim se že nastopov tam v prihodnjih letih," je zapisal 17-kratni zmagovalec turnirjev za veliki slam, ki je Montreal osvojil dvakrat (2004, 2006). Enaintridesetletnik, ki bo naslednji četrtek praznoval rojstni dan, je imel na turnirjih v Hamburgu in Gstaadu težave s krči v hrbtu.

''Optimističen sem in občutek imam, da se stanje v zadnjih dneh izboljšuje,'' je dodal Federer, ki se bo na igrišča predvidoma vrnil na mastersu v Cincinnatiju, kjer je v preklosti zmagal že petkrat (2005, 2007, 2009, 2010, 2012).

Medtem so njegovi največji tekmeci Novak Đoković, Andy Murray in Rafael Nadal že pripravljeni na začetek turnirja v Kanadi.

Vilas napoveduje ''zanimivo sezono''

Legendarni Guillermo Vilas, ki je v karieri osvojil štiri turnirje za grand slam in rekordnih 46 titul na peščeni podlagi, napoveduje, da bo prihodnja sezona za Rogerja Federerja zelo zanimiva. ''Federerja dobro poznam in vem, da ne razmišlja o pokoju. Osvojil je vse, kar je moral, in zdaj ga zanimajo novi dosežki. Federer bo igral naprej, ker ima rad tenis,'' je povedal Vilas in pogumno napovedal, da bo Švicar prihodnje leto osvojil masters v Rimu.

''Mislim, da bo Federer drugo leto osvojil Rim. Letos je prišel do finala, vendar je spoznal, da moraš za zmago na tem tutnirju imeti dovolj časa in se dobro pripraviti. Drugo leto bo Nadal morda že razmišljal o Roland Garrosu, kar bi lahko šlo na roko Federerju. Naslednja sezona bo zelo zanimiva za Nadala in Federerja,'' je povedal Vilas.

Zgodovina pravi drugače

Argentinčeve napovedi so morda nekoliko preuranjene, saj Federer na peščeni podlagi nikoli ni blestel, v Rimu pa je že trikrat izgubil v finalu (2003, 2006, 2013). Nadal, ki slovi kot ''kralj peska'', pa je v Rimu slavil sedemkrat (2005-2007, 2009, 2010, 2012, 2013) v zadnjih devetih letih in šestkrat nato osvojil tudi Roland Garros. Španski matador je OP Francije osvojil tudi v letih, ko mu je v Rimu spodletelo (2008, 2011).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.