Šport
31 ogledov

''Star pes'' se uči novih trikov

roger federer EPA
Kdo pravi, da starega psa ne moreš naučiti novih trikov? Švicarki teniški as Roger Federer se je mesec dni pred svojim 32. rojstnim dnevom odločil, da bo zamenjal lopar.

Roger Federer, zmagovalec 17 turnirjev za grand slam, je svojo namero prvič nakazal z objavo fotografije na Facebooku, s katere je bilo jasno razvidno, da Švicar ne uporablja svojega običajnega loparja.

Federer je do turnirja v Hamburgu, kjer si bo poskušal povrniti samozavest po nepričakovanem porazu v drugem krogu Wimbledona, igral z velikostjo glave 90, medtem ko po novem nastopa z velikostjo 98. Manjši teniški loparji so bolj natančni, vendar imajo manj moči, kar je Federer kompenziral z nekoliko manj napetimi strunami v primerjavi s svojimi konkurenti. Večja glava pomeni močnejši in bolj prizanesljiv, a obenem manj natančen lopar.

Lopar uspešno prestal prvi test

Federer je svojo novo ''igračo'' preizkusil v drugem krogu peščenega turnirja v Hamburgu, kjer je za zmago proti Nemcu Danielu Brandsu potreboval tri nize. ''Zadovoljen sem z loparjem,'' je po zmagi dejal Federer.

roger federer facebook | Avtor: Facebook Facebook
''Že na treningu sem vedel, vendar sem zelo vesel, da sem se tudi med obračunom dobro počutil. Zelo sem zadovoljen,'' je povedal Federer, ki je v preteklosti večkrat razmišljal o menjavi loparja. ''Večkrat sem bil blizu menjavi, vendar nisem imel časa. Ves čas sem igral v četrtfinalih, polfinalih in težko se je bilo prilagoditi. Tokrat sem imel kar naenkrat deset prostih dni in menjave sem se lotil zelo resno. Predstavniki Wilsona so prileteli v Švico in šli smo skozi celoten proces. Zelo sem zadovoljen z rezultati,'' je povedal 31-letnik.

Podpovprečna sezona za Maestra

Federer ima za seboj najslabšo sezono po letu 2002. Letos je samo dvakrat zaigral v finalu ATP turnirja. Na mastersu v Rimu ni imel nobenih možnosti proti Rafaelu Nadalu, v Halleju pa si je po treh nizih ogorčenega boja priigral edino letošnjo titulo.

V Wimbledonu, kjer je branil naslov, ga je v drugem krogu presenetil Ukrajinec Sergij Stahovski, kar je bila za Švicarja kaplja čez rob. Z novim loparjem bo poskušal zmanjšati število napak, predvsem na backhand strani, po zaslugi večje glave pa se bo lažje kosal s takšnimi orjaki kot so Rafael Nadal, Andy Murray, Tomaš Berdych, Jo-Wilfried Tsonga in Juan Martin Del Potro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.